Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Λιανεμπόριο: Αποζημιώσεις-«ψίχουλα» μετά το φιάσκο ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Λιανεμπόριο: Αποζημιώσεις-«ψίχουλα» μετά το φιάσκο ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Από 1.000 έως 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη – Εντός Μαΐου η καταβολή.

staikouras-mitsotakis

Νέα έκτακτα μέτρα, έσπευσε να ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές μέσα στον Απρίλιο. Οι εξαγγελίες έρχονται να κατευνάσουν τις έντονες αντιδράσεις των καταστηματαρχών σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, μετά την αιφνιδιαστική εξαίρεσή τους από το άνοιγμα του κλάδου, που αποφασίστηκε την Παρασκευή, 01/04.

Ωστόσο, τα ποσά που θα δοθούν ως αποζημίωση στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν με κατεβασμένα ρολά για την συγκεκριμένη περίοδο, κρίνονται τουλάχιστον ανεπαρκή. 

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν να μένουν κλειστές και τον μήνα που διανύουμε θα λάβουν αποζημίωση:

  • 1.000 ευρώ όσες απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους
  • 2.000 όσες απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους
  • 4.000 όσες απασχολούν από 21 έως 50 εργαζόμενους.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές έως 15 ημέρες θα λάβουν το ήμισυ των παραπάνω ενισχύσεων.

Η αποζημίωση θα είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη και ακατάσχετη. Αφορά δε,  όπως ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας, περίπου 100.000 ωφελούμενους. Από αυτούς, περίπου 10.800 δραστηριοποιούνται στους κλάδους του λιανεμπορίου στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης.

Οι υπόλοιποι δραστηριοποιούνται στο σύνολο της επικράτειας και αφορούν στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, τις μεταφορές, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+3,47% τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους, και τους υπόλοιπους κλάδους για τους οποίους αναστέλλεται η δραστηριότητά τους με κρατική εντολή κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ. Η καταβολή της αποζημίωσης θα γίνει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, εντός Μαΐου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + 5 =

Exit mobile version