Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Κυθήρων Σεραφείμ: «Έλεος Μακαριώτατε!»

Κυθήρων Σεραφείμ: «Έλεος Μακαριώτατε!»

Ο Σεβασμιότατος απευθύνεται στον Αρχιεπίσκοπο κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος από την Πολιτεία και διερωτάται: «Τα δώσαμε όλα Μακαριώτατε και άγιοι Συνοδικοί Αρχιερείς;»

serafim-kythiron

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ θέτει το ζήτημα του αποκλεισμού των πιστών από την Θεία Λατρεία, και χαρακτηρίζει πρωτόγνωρη και πρωτάκουστη την απόφαση να μείνουν πάλι κλειστοί οι Ναοί στο δεύτερο Lockdown.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ λέει: «Οι Ιεροί Ναοί μας, με την ανοχή της Ιεράς ημών Συνόδου, παραμένουν δια δευτέραν περίοδον κλειστοί δια τον Ορθοδόξον Χριστώνυμον Λαόν μας προς απαραμύθητον λύπην των ευσεβών και ορθοδόξων Χριστιανών»

Στην επιστολή του κάνει λόγο διωγμό κατά των Χριστιανών και κατηγορεί την πολιτεία ότι παραβαίνει το Σύνταγμα, και αποκλείει τους πιστούς από την Θεία Λατρεία και λέει σε υψηλούς τόνους: «Ο “Καισαροπαπισμός” εις το “μεγαλείον και την δόξαν” του. Τα εδώσαμε όλα, Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε και Σεβασμιώτατοι άγιοι Συνοδικοί Αρχιερείς; Παραδώσαμεν εν τη πράξει τα κλείθρα των Εκκλησιών μας και απομένει… να δώσωμε και τας σφραγίδας των Ιερών Μητροπόλεων μας εις τον “Καίσαρα”! Έλεος! Έλεος!»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − five =

Exit mobile version