Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κορονοϊός – Κικίλιας: Να ενημερώσουμε τον κόσμο ώστε να εμβολιαστεί

Κορονοϊός – Κικίλιας: Να ενημερώσουμε τον κόσμο ώστε να εμβολιαστεί

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Με τα εμβόλια για τον κορονοϊό να αναμένονται περί τα τέλη του Δεκέμβρη 2020, το θέμα που έχει προκύψει αφορά στο κατά πόσο οι Έλληνες πολίτες θα αφήσουν κατά μέρος τους όποιους ενδοιασμούς και θα προχωρήσουν με τον εμβολιασμό τους.

Πάνω στο θέμα, τοποθετήθηκε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως όλες οι εταιρείες έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει καμία έκπτωση ως προς την ασφάλεια των σκευασμάτων.

Παράλληλα, ο κύριος Κικίλιας αναφέρθηκε και στην εθνική εκστρατεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε σχέση και με τους αρνητές του κορονοϊού.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν… Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη χώρα. Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κύριος Κικίλιας έθιξε και το θέμα του εμβολιασμού για την γρίπη, κάνοντας ειδική μνεία στον διπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας που εμβολιάστηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι, που μεταφράζεται σε 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six − two =

Exit mobile version