Αρχική ΥΓΕΙΑ Korean Beauty: Πώς αντιμετωπίζουν οι Κορεάτισσες τις ρυτίδες

Korean Beauty: Πώς αντιμετωπίζουν οι Κορεάτισσες τις ρυτίδες

korean-beauty

Οι Κορεάτισσες με την πορσελάνινη επιδερμίδα, που δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχει φιλτραριστεί στο Instagram, είναι case study για τις γυναίκες της Δύσης. Όταν τις παρατηρείς, απορείς πάντα με το νεανικό πρόσωπό τους, ακόμα κι όταν είναι αμακιγιάριστο. Ας μην γελιόμαστε, δεν είναι (μόνο) θέμα DNA. Βάζουν και εκείνες το χεράκι τους –βαθιά στην τσέπη, σύμφωνα με έρευνες!– για να αποκτήσουν το αλαβάστρινο δέρμα που μας προκαλεί ζήλια. Αφού ξεπεράσουμε τη σύγκριση, στην οποία πάντα υστερούμε, ας τρυπώσουμε στο μπουντουάρ τους για να μάθουμε πώς καταφέρνουν να «σταματούν» τον χρόνο!

Η πρόληψη είναι η νέα αντιγήρανση

Οι Κορεάτισσες έχουν ένα κοινό μυστικό: αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, από την ημέρα που γεννιούνται. Δεν περιμένουν να εμφανιστούν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Τις προλαβαίνουν εκείνες! Από πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνουν, εκτός από το να πλένουν τα δόντια τους, πώς να καθαρίζουν, να απολεπίζουν και να ενυδατώνουν το πρόσωπό τους. Η ενυδάτωση γίνεται από νωρίς, καθημερινή τους συνήθεια. Πιστεύουν ακράδαντα, μάλιστα, ότι αν αφήνεις τον εαυτό σου να αφυδατώνεται, τότε θα εμφανιστούν ρυτίδες μια ώρα νωρίτερα.

Ποιο διάσημο συστατικό δεν αγαπούν οι Κορεάτισσες

Σε αντίθεση με τις γυναίκες στη Δύση που πίνουμε νερό στο όνομά της, οι Κορεάτισσες δεν αγαπάνε ιδιαίτερα τη ρετινόλη, όπως δεν χρησιμοποιούν σκληρά και επιθετικά συστατικά για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης. Αυτό που κυρίως δεν τους αρέσει, είναι ότι το δέρμα χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής για να συνηθίσει τη ρετινόλη. Σ’ αυτήν την περίοδο, το δέρμα μπορεί να γίνει πιο λεπτό και ευαίσθητο, και να παρουσιάσει ξηρότητα και ερυθρότητα. Ακούγεται περίεργο για εμάς, αλλά τη ρετινόλη τη χρησιμοποιούν ως έσχατη λύση περιποίησης, και μάλιστα σε πολύ μικρές δόσεις.

Το πιο εντυπωσιακό, είναι ότι αυτό το συστατικό αναφοράς στη δυτική αντιγήρανση εδώ και 40 χρόνια, προστέθηκε μόνο τελευταία στα κορεάτικα καλλυντικά προϊόντα! Αντί για τη ρετινόλη, η Korean Beauty εμπλουτίζει τις φόρμουλές της με ηπιότερα συστατικά, όπως τα πεπτίδια, που έχουν πιο ασφαλή, αντιρυτιδική δράση χωρίς παρενέργειες, το νέας γενιάς μόριο της νιασιναμίδης, το ginseng, από τα πιο δυνατά και αποτελεσματικά φυτικά συστατικά, το all-time classic υαλουρονικό οξύ, το εκχύλισμα γλυκόριζας και, τελευταία, το bakuchiol, τη φυτική εναλλακτική της ρετινόλης.

Εκτός από την πρόληψη, η φιλοσοφία της κορεάτικης ομορφιάς βασίζεται στη δημιουργία ενός υγιούς «περιβάλλοντος» για το δέρμα. Όταν αυτό έχει τη μέγιστη ενυδάτωση και ισορροπία, μπορεί να γιατρευτεί μόνο του και να προλάβει τα σημάδια γήρανσης πριν αυτά κάνουν την εμφάνισή τους.

Γι’ αυτό, τα κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς στοχεύουν περισσότερο στην προστασία και ενδυνάμωση του επιδερμικού φραγμού και του μικροβιώματος του δέρματος για να αντιμετωπίσουν τις ρυτίδες. Όταν το μικροβίωμα είναι ισορροπημένο, προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις του περιβάλλοντος και ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας. Ακόμα, μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση της λειτουργίας του προστατευτικού φραγμού. Αντίθετα, ο διαταραγμένος φραγμός μπορεί να κάνει το δέρμα να δείχνει θαμπό, ξηρό, ερεθισμένο και με περισσότερες ρυτίδες.

Δεν υπάρχει κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς χωρίς SPF

Οι Κορεάτισσες δεν έχουν στη ρουτίνα ομορφιάς τους προϊόντα που στοχεύουν αμιγώς στις ρυτίδες, γιατί απλούστατα δεν πιστεύουν σε αυτά. Αυτό που εμπιστεύονται με κλειστά μάτια είναι η δύναμη του δείκτη αντηλιακής προστασίας για να προφυλάξουν το δέρμα τους πάση θυσία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, οι οποίες προκαλούν φθορά στο κολλαγόνο και φωτογήρανση. Στην Κορέα, οι αντηλιακές κρέμες διαθέτουν εξαιρετικά πιο λεπτόρρευστες, ανάλαφρες και μεταξένιες υφές. Κυκλοφορούν μάλιστα σε διάφορα ελκυστικά «οχήματα», όπως σε μορφή cushions και sticks, που διευκολύνουν την επανάληψη της εφαρμογής τους.

Ένα τελευταίο, κορεάτικο tip

Αν θέλεις να αντιγράψεις κατά γράμμα τη ρουτίνα ομορφιάς που κρατάει τις Κορεάτισσες νέες και ωραίες, βάλε στο πρόγραμμα τη συστηματική επίσκεψη στο δερματολογικό ιατρείο. Οι Κορεάτισσες επενδύουν πολύ σε fillers και θεραπείες με λέιζερ για ένα όμορφο, υγιές και λαμπερό δέρμα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + 19 =

Exit mobile version