Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κεραμέως στο OPEN: Eμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο

Κεραμέως στο OPEN: Eμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο

«Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακά τεστ τη βδομάδα με δικά τους έξοδα - Οι γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους - Κανείς στην τάξη, δίχως κάλυψη», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η υπουργός Παιδείας.

Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, προανήγγειλε -μέσω των δηλώσεών της στο OPEN- η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμένων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το καθημερινό testing που θα διενεργείται σε περίπτωση κρούσματος σε τάξη.

Όσον αφορά τα δεδομένα που ισχύουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στους φοιτητές ενώ μίλησε και για τον συνολικό τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων.

«Το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη», είπε η κυρία Κεραμέως προσθέτοντας ότι «πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος, όμως, τα σπίτια είναι θωρακισμένα».

Η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα πρωτόκολλα για τα κρούσματα εντός των σχολικών αιθουσών, ακολουθούν την τάση που επικρατεί διεθνώς, τονίζοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

«Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», σημείωσε η υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος.

Όσον αφορά τα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης», για να συμπληρώσει πως η παρακολούθηση των μαθημάτων θα έχει δύο προαπαιτούμενα. Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου. Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακά τεστ τη βδομάδα με δικά τους έξοδα.

«Οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους»

«Οι γονείς να σπεύσουν με τα παιδιά τους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στην εμβολιαστική καμπάνια για τα παιδιά, παραδεχόμενη ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για τους εμβολιασμούς».

Επίσης, εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση. Σημείωσε εξάλλου ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

«Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», τόνισε η κ. Κεραμέως προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve + 13 =

Exit mobile version