Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Καθόλου αστείος! Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο Ουμίτ Γιαλίμ είναι άκρως...

Καθόλου αστείος! Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο Ουμίτ Γιαλίμ είναι άκρως επικίνδυνος

Ο απόστρατος αξιωματικός και γεωπολιτικός – στρατιωτικός αναλυτής, διαμορφώνει το επίσημο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη στο Πρώτο Θέμα έρχεται σε αντίθεση με την εκτίμηση του δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Χαρχαλάκη περί αστειότητας δηλώσεων και φιλαρέσκειας προς το πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Γιουμίτ Γιαλίμ, όπως διατυπώνονται στο δημοσίευμα της Sözcü Gazetesi και όπως μεταδώσαμε και εμείς εδώ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δήμαρχος ανέφερε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 11/12 σε δεικτικό τόνο: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαντήσει κανείς με σοβαρότητα στις αστείες αξιώσεις κάθε πρώην Τούρκου αξιωματούχου, που έχουν ένα και μόνο σκοπό: να γίνει αρεστός στον Ερντογάν μήπως κερδίσει κάποιο νέο δημόσιο αξίωμα. Αξιώσεις αστειότητας, που δεν χρήζουν καμίας ουσιαστικής απάντησης πέραν του μολών λαβέ».

Ούτε γλύφει ούτε εκλιπαρεί τον Ερντογάν

Το Πρώτο Θέμα αναφέρει ότι ο Γιουμίτ Γιαλίμ θεωρείται ένας από τους κύριους εκφραστές του τουρκικού αναθεωρητισμού κατά της χώρας μας.

Δεν είναι αστείο, είναι αρκετά σοβαρό και επικίνδυνο

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι ο Γιουμίτ Γιαλίμ, αν και θεωρείται «κεμαλικός», κατάφερε –χαϊδεύοντας και τ’ αυτιά των ακραίων εθνικιστών– να επιβάλλει κάποιες από τις μαξιμαλιστικές του θέσεις στην ατζέντα της πολιτικής ζωής της χώρας.

Μέσα από βιβλία, άρθρα, διαλέξεις, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ κ.α. ο Γιαλίμ, έχει καταφέρει να επιβάλλει μια σειρά από ακραίες θέσεις, ως επίσημο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου στρατηγικών μελετών «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think tank της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Υποτιθέμενη Παράνομη Κατοχή των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα

Ο Γιαλίμ ήταν αυτός που πρώτος έθεσε δημόσια στην Τουρκία, θέμα υποτιθέμενης παράνομης κατοχής από τη χώρα μας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος. Θεωρία που αρχικά υιοθετήθηκε, για πολιτικούς λόγους, από το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και στη συνέχεια από την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερτογάν, στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών τους επιδιώξεων.

Μηντιακή Επίθεση κατά της Ελλάδας

Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα αναπαράγεται από χθες έως σήμερα από μεγάλο μέρος των τουρκικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με άλλα τέτοιου είδους δημοσιεύματα, και ίσως καθ’ υπαγόρευση του Τούρκου Προέδρου ο οποίος ελέγχει το σύνολο των ΜΜΕ στην Τουρκία.

Τα Ελληνικά ΜΜΕ για τον Γιουμίτ Γιαλίμ

Τα δημοσιεύματα και οι δράσεις του Γιουμίτ Γιαλίμ είναι άκρως επιθετικά εναντίον της Ελλάδας και μόνο αστεία δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο Τούρκος Αξιωματούχος είναι ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας. Δείτε τα εδώ:

Tribune, Παρόν, NewsBreak, iefimerida

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + three =

Exit mobile version