Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ισραήλ: Μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer βλέπουν οι αρχές

Ισραήλ: Μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer βλέπουν οι αρχές

Κατέγραψαν μειωμένη προστασία έναντι της μόλυνσης αλλά το εμβόλιο εξακολουθεί να αποτρέπει τη σοβαρή ασθένεια.

pfizer

Το Ισραήλ ανέφερε τη Δευτέρα μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού στην πρόληψη λοίμωξης και συμπωματικής ασθένειας, αλλά είπε ότι παρέμεινε εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρής Covid-19.

Η μείωση αυτή συνέπεσε χρονικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και το τέλος των περιορισμών κοινωνικής απόστασης στο Ισραήλ.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη τόσο της μόλυνσης όσο και της συμπτωματικής νόσου, μειώθηκε στο 64%, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας. Την ίδια ώρα, πάντως, το εμβόλιο παραμένει 93% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας και σοβαρών ασθενειών από τον κορονοϊό.

Το υπουργείο, στη δήλωσή του, δεν ανέφερε ποιο ήταν το προηγούμενο επίπεδο ή δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο, αξιωματούχοι είχαν δημοσιεύσει μια έκθεση τον Μάιο, σύμφωνα με την οποία δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer παρείχαν περισσότερο από 95% προστασία έναντι λοίμωξης, νοσηλείας και σοβαρών ασθενειών.

Ενας εκπρόσωπος της Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει τα δεδομένα από το Ισραήλ, αλλά αναφέρθηκε σε άλλες έρευνες που δείχνουν ότι τα αντισώματα που προκαλούνται από το εμβόλιο, είναι σε θέση να εξουδετερώνουν όλες τις γνωστές παραλλαγές του ιού, συμπεριλαμβανομένης της Δέλτα, αν και με μειωμένη ισχύ.

Περίπου το 60% των 9,3 εκατομμυρίων πληθυσμών του Ισραήλ έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου της Pfizer, σε μια εμβολιαστική εκστρατεία που έριξε τα καθημερινά κρούσματα από 10.000 τον Ιανουάριο σε μονοψήφια νούμερα τον περασμένο μήνα.

Αυτό ώθησε το Ισραήλ να μειώσει σχεδόν όλες τις κοινωνικές αποστάσεις, καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αν και το τελευταίο μέτρο επανήλθε εν μέρει τις τελευταίες ημέρες. Ταυτόχρονα, η Δέλτα, η οποία έχει γίνει μια παγκόσμια κυρίαρχη παραλλαγή του ιού, άρχισε να εξαπλώνεται.

Εκτοτε, τα καθημερινά κρούσματα έχουν αυξηθεί σταδιακά, φτάνοντας τα 343 την Κυριακή. Ο αριθμός των σοβαρά άρρωστων αυξήθηκε σε 35 από 21.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen + one =

Exit mobile version