Αρχική ΤΑΙΝΙΕΣ «Η ζωή αλλιώς» στα Κύθηρα, Γ’ Μέρος (On Demand)

«Η ζωή αλλιώς» στα Κύθηρα, Γ’ Μέρος (On Demand)

zoi-allios

Η ενέργεια που εκπέμπει όπου και να βρεθείς, είναι ακριβώς αυτό που κάνει τα Κύθηρα το Ιδεατό Νησί.

Σε αυτό το επεισόδιο γνωρίσαμε ανθρώπους που πήραν το Ιδεατό και το έκαναν καθημερινή πράξη. Ζήσαμε για λίγο σκηνές από τη ζωή τους και είδαμε πως είναι να αγαπάς, να εκτιμάς και να χαίρεσαι την κάθε σου μέρα στον τόπο σου.

Συναντήσαμε τον Κωστή, που δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ένα τυπικό νέο παιδί της γενιάς του. Αν και 18 χρονών, είναι παιδί της παράδοσης: καραγκιόζης, αργαλειός, μουσική, τραγούδια και πολλές ιστορίες από τα παλιά με αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά συνειδητό και γεμάτο περηφάνια Κυθηραϊκό ιδίωμα στην προφορά.

Με τον Χάρη βρεθήκαμε στις ελιές του και εκεί γνωρίσαμε όλη την παρέα που έχει κοντά του για τις αγροτικές δουλειές. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο που αυτό το μαγικό νησί έχει βρει τον τρόπο να τους κλέψει την καρδιά. Με τον Μηνά και τον μικρό του γιο Γιώργο, μπήκαμε για λίγο στην καθημερινότητα ενός φούρναρη, αλλά και στην απλή, ανθρώπινη ζωή που μπορείς να ζήσεις σε αυτό το νησί.

Αυτή τη ζωή μας περιέγραψε και ο Θέμης στο μπαρμπέρικό του. Μαζί με άλλες καθημερινές ιστορίες, μάθαμε και την προσωπική του ιστορία και το πως κατάφερε να αγαπά τη ζωή που ζει και να ζει τη ζωή που αγαπά.

Τι θα ήταν άραγε τα Κύθηρα χωρίς τις τις παρέες και τις ιστορίες των ανθρώπων του; Χωρίς τους ανθρώπους που ζουν στο σήμερα κρατώντας όμως κάτι από το τότε. Κι έτσι έχουν τον δικό τους τρόπο να ζουν στα Κύθηρα, τη Ζωή τους Αλλιώς.

Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βάιος Μπάστος
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Παρουσίαση: Ίνα Ταράντου

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight + fifteen =

Exit mobile version