Αρχική ΚΥΘΗΡΑ «Η Ζωή αλλιώς» …στα Κύθηρα έρχεται και πάλι στην ΕΡΤ-1 (Β’ Μέρος)

«Η Ζωή αλλιώς» …στα Κύθηρα έρχεται και πάλι στην ΕΡΤ-1 (Β’ Μέρος)

«Κύθηρα, οι παρέες και οι ιστορίες τους» To δεύτερο μέρος της εκπομπής για τα Κύθηρα αυτό το Σάββατο στις 17.00, στο πρώτο κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ίνα Ταράντου, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου

Τα Κύθηρα είναι το μαγικό νησί της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Καθόλου τυχαία, το όνομά της έχει συνδεθεί με αυτό το νησί. Είναι το μαγικό νησί που αγάπησε και αγαπάει παράφορα, το νησί που έχει ντύσει με τις ομορφιές και την αύρα του πολλά από τα διάσημα σενάριά της. Με τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που φέρουν την υπογραφή της, τα Κύθηρα μπήκαν στο σπίτι μας και στην καρδιά μας για πάντα.

Σε αυτό το επεισόδιο θελήσαμε να γίνουμε ένα με την παρέα της Μιρέλλας. Την παρέα των ηθοποιών και των καλλιτεχνών, όλοι λάτρεις και πολύ συχνοί επισκέπτες των Κυθήρων. Την παρέα που έχει γίνει πλέον το σήμα κατατεθέν του νησιού.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου είναι ένα χαρακτηριστικό κομμάτι αυτής της παρέας. Που για λίγες ημέρες έγιναν και η δική μας παρέα. Η ιδανική συντροφιά για να ζήσουμε και να δούμε τα Κύθηρα Αλλιώς, μέσα από τις δικές τους ιστορίες, τα δικά τους γέλια και τα δικά τους δάκρυα.

Πήγαμε σε μέρη που αγαπούν, περάσαμε χρόνο στο σπίτι της Μιρέλλας με την υπέροχη θέα, το σπίτι που αποτελεί το κέντρο όλης της παρέας, το σπίτι που γεμίζει με χαρές, μαγειρέματα, τραγούδια, μουσικές αλλά και πολλές εξομολογήσεις, συγκινήσεις και προσωπικές ιστορίες. Τα Κύθηρα είναι το μέρος που αυτή η παρέα νιώθει γαλήνη και ηρεμία. Είναι το νησί που την εμπνέει να ζήσει τη Ζωή της Αλλιώς. Μια ζωή που έστω και για κάποιες ώρες, αυτοί οι όμορφοι και δημιουργικοί άνθρωποι μοιράστηκαν μαζί μας.

Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και Επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νικόλας Καρανικόλας
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Παρουσίαση: Ινα Ταράντου

Διαθέσιμο και στο ERTFLIX μετά την πρώτη προβολή

Η Ίνα Ταράντου συνεχίζει τα ταξίδια της σε όλη την Ελλάδα και βλέπει τη ζωή αλλιώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά.

“Η ζωή́ δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά́ από́ τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα”.

Ιστορίες ανθρώπων που η καθημερινότητά τους δείχνει αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Άνθρωποι που επέλεξαν να μείνουν για πάντα, να ξαναγυρίσουν για πάντα ή πάντα να επιστρέφουν στον τόπο τους. Μέσα από́ τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή́, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας.

Η κάθε ιστορία μάς δείχνει, με τη δική της ομορφιά, μια ακόμη πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας. Άλλοτε κοιτώντας στο μέλλον κι άλλοτε έχοντας βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν.

Η ύπαιθρος και η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα σπορ και τα έθιμα, οι τέχνες και η επιστήμη είναι το καλύτερο όχημα για να δούμε τη Ζωή αλλιώς, όπου κι αν βρεθούμε. Με πυξίδα τον άνθρωπο, μέσα από την εκπομπή, θα καταγράφουμε την καθημερινότητα σε κάθε μέρος της Ελλάδας, θα ζήσουμε μαζί τη ζωή σαν να είναι μια Ζωή αλλιώς. Θα γευτούμε, θα ακούσουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε. Και θα μάθουμε όλα αυτά, που μόνο όταν μοιράζεσαι μπορείς να τα μάθεις.

Γιατί η ζωή είναι πιο ωραία όταν τολμάς να τη ζεις αλλιώς!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 5 =

Exit mobile version