Αρχική ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Η ελληνική φιλοσοφία κατά τον 16ο και τον 17ο αι.: Χρ. Κοντολέων,...

Η ελληνική φιλοσοφία κατά τον 16ο και τον 17ο αι.: Χρ. Κοντολέων, Ιω. Κωττούνιος και Επίσκοπος Μάξιμος Μαργούνιος

elliniki-filosofia-kythira

Μελέτη της Καθηγήτριας Ελένης Λεοντσίνη για το έργο των λογίων και φιλοσόφων Κυθηραϊκής καταγωγής: του Χριστόφορου Κοντολέοντα, του Ιωάννη Κωττούνιου και του Επισκόπου Κυθήρων Μάξιμου Μαργούνιου.

«Στη μελέτη αυτή παρουσιάζεται και αξιολογείται κριτικά το έργο τριών σημαντικών νεοελλήνων λογίων και φιλοσόφων Κυθηραϊκής καταγωγής: του Χριστόφορου Κοντολέοντα, του Ιωάννη Κωττούνιου και του Επισκόπου Κυθήρων Μάξιμου Μαργούνιου. Και οι τρεις αυτοί λόγιοι έδρασαν περίπου κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα στη Βενετία όπου ανέπτυξαν σημαντική διδακτική και εκδοτική δραστηριότητα, αλλά και πατριωτική δράση με την ανάπτυξη και ενίσχυση των κλασικών σπουδών και της ελληνικής παιδείας. Στη μελέτη αυτή παρουσιάζω κριτικά φιλοσοφικές μελέτες σύγχρονων νεοελλήνων μελετητών που εκπονήθηκαν για το έργο των παραπάνω φιλοσόφων στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου και συγχρόνως αξιολογώ το φιλοσοφικό έργο των τριών νεοελλήνων φιλοσόφων που αναφέρεται στην ηθική και πολιτική φιλοσοφία αλλά και στη φιλοσοφία της θρησκείας, το οποίο αυτοί διαμόρφωσαν εκτός του ελλαδικού χώρου και στο πλαίσιο της αναγεννησιακής και νεωτερικής φιλοσοφίας».

Ελένη Λεοντσίνη

Βιογραφικό Ελένης Λεοντσίνη

Η Ελένη Λεοντσίνη είναι επίκουρη καθηγήτρια φιλοσoφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων. Σπούδασε φιλοσοφία στα Πανεπιστήµια Αθηνών, University College London και Γλασκώβης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ιστορία της φιλοσοφίας, µε έµφαση στον Αριστοτέλη, και στην ηθική και πολιτική φιλοσοφία.

Πλήρες βιογραφικό:

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 + 18 =

Exit mobile version