Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Φρίκη στη Ρόδο: Με νοητική στέρηση η 8χρονη που βιάστηκε

Φρίκη στη Ρόδο: Με νοητική στέρηση η 8χρονη που βιάστηκε

Συνεχίζουν να προκαλούν σοκ οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού ενός 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο, με τις Αρχές να αναζητούν το δράστη στο στενό συγγενικό της περιβάλλον. Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από ανώνυμη καταγγελία στην οποία εμφανιζόταν το κοριτσάκι μέλος πολυμελούς οικογένειας (η μητέρα έχει 4 παιδιά από δύο συντρόφους) ως θύμα βιασμού.

viasmos-anilikou-rodos

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η φριχτή ιστορία με το οκτάχρονο κορίτσι από την Ρόδο, που έχει πέσει θύμα βιασμού. Το παιδί μεταφέρθηκε από αστυνομικούς στην ιατροδικαστική υπηρεσία και στην συνέχεια στην παιδιατρική κλινική, όπου και φυλάσσεται.

Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης, στα απόκρυφα σημεία του σώματος της ανήλικης. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο τα τραύματα προκλήθηκαν, παραμένει, ακόμα, ασαφής. Μικρές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο η μικρούλα να έχει αυτοτραυματιστεί.

Θολό το τοπίο

Το παιδί εξετάστηκε, χθες, από παιδοψυχολόγο, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δίχως, ωστόσο, να προκύψει κάτι συγκεκριμένο. Η ίδια η παιδοψυχολόγος, στην κατάθεσή της, δεν μπόρεσε να αποφανθεί για το τί ακριβώς έχει συμβεί.

Πιθανολογείται ότι η κακοποίηση προήλθε από κάποιο αντικείμενο αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο αν υπάρχει δράστης ή όχι. Το βέβαιο είναι πως η ανήλικη, η οποία πάσχει από νοητική στέρηση, θα εξεταστεί εκ νέου τις επόμενες μέρες, θα επιχειρηθούν, μάλιστα, διαφορετικές οδοί προσέγγισης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί τί έχει συμβεί.

Η περίπτωση της μητέρας, το παράπονο του παιδιού και ο ρόλος των παππούδων

Την ίδια ώρα, με εντολή εισαγγελέα, αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια από τη μητέρα -η οποία έχει και η ίδια νοητική στέρηση- και ανατέθηκε σε επιτελείς του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου. Παλαιότερα, είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια, ύστερα από την γέννα του τέταρτου παιδιού, το οποίο ήρθε στον κόσμο εκτός γάμου (ο πατέρας είναι ναυτικός). Μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών είχαν αναλάβει οι παππούδες.

Τα πράγματα δείχνουν να περιπλέκονται, με βάση το γεγονός ότι η 8χρονη, κατά την εξέτασή της, φέρεται να έχει απευθύνει κάποιο «παράπονο» κατά συγγενικού της προσώπου, δίχως, ωστόσο, αυτό να μπορεί, προσώρας, να συνδεθεί με την κακοποίηση.

Η γιαγιά της μικρής, από την πλευρά της, δείχνει απαρηγόρητη. «Κλαίω από το πρωί. Εμείς τα μεγαλώσαμε. Το πήραν στο ορφανοτροφείο γιατί το είχαν βιάσει. Τώρα τελευταία έγινε ο βιασμός, ποιος ήταν, δεν ξέρω», είπε, σύμφωνα με το Mega.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο με τα τραύματα που έφερε το παιδί, η οποία όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, είχε ληφθεί από την μητέρα και απεστάλη σε συγγενή της προκειμένου να την συνδράμει και να την συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συνδρομή γιατρού ή όχι.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + nine =

Exit mobile version