Αρχική ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Στο φως για πρώτη φορά αρχεία του FBI για τον θάνατο του...

Στο φως για πρώτη φορά αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994 και οι επιστολές στα αρχεία αποκαλύπτουν τη δημόσια αμφιβολία που υπήρχε για τα αίτια θανάτου του.

kurt-cobain

Το FBI δημοσιοποίησε για πρώτη φορά αρχεία – επιστολές, οι οποίες συνδέονται με τον θάνατο του εμβληματικού τραγουδιστή των Nirvana, Κερτ Κομπέιν, 27 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, μέσα στο σπίτι του στο Σιάτλ, σε ηλικία 27 ετών. Οι επιστολές στα αρχεία σχετίζονται με τη δημόσια αμφιβολία που υπήρχε, σχετικά με τις περιστάσεις γύρω από τον θάνατο του τραγουδιστή.

Το αρχείο 10 σελίδων, το οποίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο από το FBI, ονομάζεται The Vault και περιλαμβάνει – εκτός των άλλων – δύο επιστολές θαυμαστών που εστάλησαν το 2006, ζητώντας από την αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ο Κομπέιν δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Ε! News, το έγγραφο αναφέρει ότι «ο ιδιωτικός ανακριτής και πρώην αναπληρωτής του Σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες», Τομ Γκραντ «διαφωνεί έντονα» ότι ο τραγουδιστής αφαίρεσε τη ζωή του και «πιστεύει ότι βρήκε μια σειρά αντιφάσεων, συμπεριλαμβανομένων ερωτημάτων σχετικά με το υποτιθέμενο σημείωμα αυτοκτονίας».

Το αρχείο περιλάμβανει τις δύο πανομοιότυπες απαντήσεις του FBI: «Η επιστολή σας… προς το FBI που εκφράζει την πεποίθησή σας ότι δολοφονήθηκε ο Κερτ Κομπέιν, μου προωθήθηκε για απάντηση» αναφέρει. «Κατανοούμε την ανησυχία σας ότι ο κ. Κομπέιν μπορεί να ήταν θύμα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες για ανθρωποκτονίες εμπίπτουν γενικά στη δικαιοδοσία των κρατικών και τοπικών αρχών».

Στην απάντηση διευκρινίζεται: «Προκειμένου το FBI να ξεκινήσει έρευνα για τυχόν καταγγελίες που λαμβάνουμε, πρέπει να παρουσιαστούν συγκεκριμένα γεγονότα που να δείχνουν ότι έχει σημειωθεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου εντός της ερευνητικής μας δικαιοδοσίας. Με βάση τις πληροφορίες που παρείχατε, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου εντός της ερευνητικής δικαιοδοσίας του FBI. Δεν μπορούμε, συνεπώς, να αναλάβουμε ερευνητική δράση σε αυτήν την περίπτωση».

Ένα άλλο γράμμα από το 2007 αναφέρει: «Αγαπητοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, σας γράφω για τον λόγο ότι, θέλω μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη… και για άλλους που αγαπούσαν αυτόν τον άνθρωπο όσο και εγώ. Αυτός ο άντρας ήταν ο Κερτ Κομπέιν, που ανήκε σε μια μπάντα που ονομάζεται Nirvana και έχει γίνει αποδεκτή η αλήθεια ότι αυτοκτόνησε».

Ο αποστολέας εκφράζει φόβους ότι ο δολοφόνος του Κομπέιν είναι ακόμα εκεί έξω και τώρα, λόγω της σπουδής του αστυνομικού τμήματος και έχει την ευκαιρία να πάρει και άλλα θύματα.

«Αγαπητέ ενδιαφερόμενε, πιστεύω ότι μπορεί να έχει διαπραχθεί μεγάλη αδικία στην περίπτωση του Κερτ Κομπέιν» έγραψε ένας ανώνυμος αποστολέας σε email που στάλθηκε στο γραφείο του FBI στο Σιάτλ το 2013.

«Η επίσημη ιστορία από το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ είναι ότι αφαίρεσε τη ζωή του, ωστόσο υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αντιφάσεις σε αυτό» συνεχίζει.

«Αισθάνομαι… ότι πληροφορίες έχουν αγνοηθεί και αποσιωπηθεί για πολύ καιρό από την αστυνομία του Σιάτλ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σας γράφω με την ελπίδα ότι θα βοηθήσετε να ασκηθεί πίεση για επανεξέταση του θανάτου του κ. Κομπέιν. Εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις αντιφάσεις γύρω από τον θάνατο να ξεκαθαρίζονται μια για πάντα. Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις ΗΠΑ» σημειώνει.

Επιπλέον, τα αρχεία περιλαμβάνουν απόσπασμα ενός φαξ που στάλθηκε από την εταιρεία παραγωγής πίσω από το «Unsolved Mysteries».

Τέλος, το περιοδικό Rolling Stone, το οποίο πρώτο αναφέρθηκε στα έγγραφα, σχολιάζει ότι το FBI δεν έχει διευκρινίσει τον λόγο για τον οποίο δημοσιοποίησε τώρα τα αρχεία.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 4 =

Exit mobile version