Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Φολέγανδρος – Έγκλημα: Οι πρώτες εικόνες του 30χρονου δράστη μετά τη σύλληψη

Φολέγανδρος – Έγκλημα: Οι πρώτες εικόνες του 30χρονου δράστη μετά τη σύλληψη

Την Τρίτη θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Νάξου ο 30χρονος για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο. Οι κινήσεις της οικογένειας.

«Ήταν η κακιά η ώρα, μαλώσαμε, χάλασε η φάση», ήταν τα πρώτα λόγια του 30χρονου συντρόφου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, η οποία βρέθηκε νεκρή σε παραλία της Φολεγάνδρου, ύστερα από τροχαίο με το αυτοκίνητο του του ζευγαριού, το οποίο όμως δεν αποτελεί την αιτία θανάτου της άλλα μέρος του σχεδίου δολοφονίας της.

Η ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, εκτιμάται σχεδόν βέβαιη, καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατον τακτικός ανακριτής και εισαγγελέας να έρθουν σε διαφωνία ως προς την προσωρινή του κράτηση. Άλλωστε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 30χρονος έχει υποστηρίξει ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος, φτάνοντας να ισχυριστεί ότι η αρχική ένταση δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι πήραν το λάθος δρόμο εξερευνώντας το νησί της Φολεγάνδρου.

Παράλληλα, η έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής καταδεικνύει ότι η Γαρυφαλλιά πνίγηκε όταν έπεσε στη θάλασσα, αφού έχασε τις αισθήσεις της πέφτοντας στο γκρεμό. Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων, ενώ το θύμα είχε κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του, πιθανότατα λόγω της πτώσης της από τα βράχια.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για την προφυλάκιση του αναμένεται να ληφθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογία του την Τρίτη, οπότε ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Νάξου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αδίκημα που επισύρει έως και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, οδήγησε στον εντοπισμό του καθ’ ομολογίαν δράστη του φρικτού εγκλήματος, ο οποίος βρέθηκε λίγα μέτρα από το σημείο που ανασύρθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας, κρυμμένος στα βράχια, αφυδατωμένος, σε πολύ κακή κατάσταση και λέγοντας ασυναρτησίες. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκε μόλις είδε τους άνδρες Αστυνομίας και Λιμενικού, αρνήθηκε να παραδοθεί και ξεκίνησε να πετά πέτρες προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη.

Ο ίδιος ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Το τελευταίο διάστημα, τσακωνόμασταν συχνά και οι καβγάδες ήταν έντονοι. Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές. Αρχίζαμε να φωνάζουμε και να τσακωνόμαστε. Τράβηξα κατά λάθος το χειρόφρενο, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το αμάξι βγήκε από το δρόμο», είπε αρχικά, ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες δεν μπόρεσε παρά να ομολογήσει τη δολοφονία που διέπραξε. 

Όπως είπε, το μεσημέρι της  περασμένης Παρασκευής ενώ βρίσκονταν εν κινήσει στο αυτοκίνητο, εκείνος το έβγαλε εκτός δρόμου ρίχνοντάς το σε βραχώδη πλαγιά. 30 μέτρα κάτω ήταν η θάλασσα.

Το θύμα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο, ο 30χρονος την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Εκείνη χτύπησε στα βράχια και κατέληξε στη θάλασσα, με τον δράστη να υποστηρίζει πως πήδηξε κι αυτός για «να τη σώσει» αλλά τράπηκε σε φυγή μόλις τη βρήκε αναίσθητη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη Γαρυφαλλιά ήταν ακόμα ζωντανή όταν έπεσε στη θάλασσα, μη μπορώντας όμως να κολυμπήσει λόγω λιποθυμίας που της προκάλεσαν οι σοβαρές κακώσεις από την πτώση της στα βράχια, πνίγηκε.

Η πρώτη εικόνα του δράστη

Ο 30χρονος δράστη της δολοφονίας στη Φολέγανδρο, μεταφέρθηκε στη Νάξο από άνδρες του Λιμενικού, με τους ρεπόρτερς να καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τα πρώτα πλάνα μετά την ομολογία του.

«Ο 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα. Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το κινητό

Από την πλευρά της, η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς ετοιμάζεται για την μάχη που θα δώσει σε βάρος του δολοφόνου του παιδιού της. Ο Αλέξης Κούγιας, πληρεξούσιος δικηγόρος της, αναμένεται μετά την απολογία του κατηγορούμενου να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή και να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς ενίσχυση της κατηγορίας.

Η τροπή που θα πάρουν οι έρευνες φαίνεται πάντως και από τις τοποθετήσεις του ποινικολόγου, ο οποίος σε δηλώσεις του στο MEGA αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία που θα πρέπει να ερευνηθούν από τις αρχές. Μάλιστα, αναμένεται να ζητηθεί το «άνοιγμα» τηλεφωνικών συσκευών και υπολογιστών για να εξεταστεί πιο αναλυτικά η σχέση του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια, οι σχέσεις του ζευγαριού φαίνεται πως ήταν τεταμένες, σε σημείο που να διακρίνεται μία ανησυχία από την πλευρά της 26χρονης. Όπως του έχει αναφέρει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η γνωριμία τους ξεκίνησε πριν περίπου έναν χρόνο και εξελίχθηκε σε σχέση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Το τελευταίο διάστημα όμως υπήρχε μια ανησυχία της Γαρυφαλλιάς. Ρώτησε τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο» υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας εξηγώντας: «Αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας και μετά από έρευνα της μητέρας διαπίστωσε ότι είναι εφικτό».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + 15 =

Exit mobile version