Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Ευστράτιος Χαρχαλάκης: «Τα δικόγραφά μας τεκμηριωμένα και ισχυρά»

Ευστράτιος Χαρχαλάκης: «Τα δικόγραφά μας τεκμηριωμένα και ισχυρά»

«Η γη είναι δική μας κατά τεκμήριο, κυριότητα και διαχείριση, εμείς αποφασίζουμε για αυτήν»

Στράτος Χαρχαλάκης

Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη για να ζητήσουμε  την άποψή του πάνω στην αποψινή συζήτηση στη βουλή, όσον αφορά την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρ. Αρσένη και την απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά, μας δήλωσε τα εξής:

«Η επιχειρηματολογία των δικογράφων του Δήμου και της Εγχωρίου είναι τεκμηριωμένη και ισχυρή και ισχύει απόλυτα. Οτιδήποτε την παρακάμπτει ή την αγνοεί δεν τίθεται καν σε σχολιασμό».

Μας παρέπεμψε μάλιστα σε προηγούμενη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία:

«Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η αδειοδότηση παραγωγής (και όχι εγκατάστασης) από τη ΡΑΕ για αιολικά πάρκα στα Κύθηρα (που διαπίστωσα πρώτος εγώ αποστέλλοντας ακαριαία την πρώτη έγγραφη διαμαρτυρία) κινηθήκαμε με μεθοδικό και συντονισμένο τρόπο προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως νομικά. Όλοι όσοι ανησυχούμε για το ζήτημα αυτό, δεν έχουμε απαραίτητα τις ίδιες αντιδράσεις, εξάλλου η περιβαλλοντική ευαισθησία του καθενός δεν τίθεται σε ζύγι ούτε μετριέται με βάση τον τρόπο αντίδρασης. Δήμος, Εγχώριος, φορείς και πολίτες ζητούμε το αυτονόητο: να μην καλύψουν τα Κύθηρα την ενεργειακή αδυναμία της υπόλοιπης Χώρας. Σαφές και ξεκάθαρο».

«Το ιδιοκτησιακό των Κυθήρων και η ύπαρξη της Εγχώριας Περιουσίας αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για οποιαδήποτε βιομηχανική όρεξη και δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Η γη είναι δική μας κατά τεκμήριο, κυριότητα και διαχείριση, ΕΜΕΙΣ αποφασίζουμε αν θα τη νοικιάσουμε για ανεμογεννήτριες ή όχι».

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 3 =

Exit mobile version