Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ερντογάν: Η Τουρκία δεν περιορίζεται – Βάση με drones στα Κατεχόμενα

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν περιορίζεται – Βάση με drones στα Κατεχόμενα

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει πως η Τουρκία δεν διέπραξε ποτέ Γενοκτονία.

tayip erdogan ερντογαν

«Η Τουρκία είναι παντού», ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και «δεν περιορίζεται στα 780 χιλιάδες τ.χλμ. των συνόρων της», είπε απευθυνόμενος σε νέους της Τουρκίας, τονίζοντας παράλληλα την ηχηρή ναυτική παρουσία της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο και προαναγγέλλοντας «μηνύματα και ειδήσεις» από την Κύπρο στις 20 Ιουλίου (ανήμερα της επετείου της εισβολής) που θα αφορούν όλο τον κόσμο, όπως είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε επίσης άνοιγμα νέου αεροδρομίου στο Ψευδοκράτος για βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για προστασία των Κατεχομένων εδαφών στην Κύπρο σε περίπτωση επίθεσης. «Για εμάς, η Τουρκία δεν περιορίζεται σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για εμάς Τουρκία είναι παντού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε βήματα στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο και στο Ιράκ. Εάν το άτομο που μας θέτει αυτές τις ερωτήσεις, από την αντιπολίτευση, ήταν τώρα στην εξουσία, η κατάστασή μας στην ανατολική Μεσόγειο θα ήταν μία πανωλεθρία. Δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κανένα δικαίωμά μας γύρω από την Κύπρο. Αυτοί δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε ένα ερευνητικό σκάφος, δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε ένα γεωτρύπανο, ούτε και αγόρασαν. Αλλά εμείς και γεωτρύπανα αγοράσαμε, και ερευνητικά σκάφη αγοράσαμε, και τώρα έχουμε 5 τέτοια πλοία. Και δεν έχουμε ανάγκη κανέναν», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι σύντομα η Τουρκία θα λάβει καλά νέα, που θα αλλάξουν την άποψη του κόσμου.

«Εμείς τα κάναμε όλα αυτά την κατάλληλη στιγμή και καταφέραμε ταυτόχρονα να αποκτήσουμε όλα αυτά τα πλοία για τη χώρα μας. Τώρα ελπίζουμε να φέρουμε και καλά νέα. Μην εκπλαγείτε, εάν σύντομα ακούσετε -πρώτα ο Αλλάχ- νέα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Κι από τη στιγμή που θα λάβουμε αυτό το νέο, ο κόσμος θα αλλάξει την άποψή του για την Τουρκία».

«Θα δώσω σημαντικά μηνύματα από την Κύπρο»

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος μάς ζηλεύει και έχουν δίκιο να μας ζηλεύει», δήλωσε με κομπορρημοσύνη ο Τούρκος πρόεδρος. «Αφήστε τους να ζηλεύουν. Η Κύπρος… Η νότια Κύπρος και η βόρεια Κύπρος. Γιατί ενοχλούνται; Επειδή τα πλοία μας είναι εκεί. Τις προάλλες έκανα μία δήλωση. Πρώτα ο Αλλάχ θα είμαι στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου και από την Κύπρο  θα δώσω τα απαιτούμενα μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Για αυτό θα βρεθώ στη βόρεια Κύπρο. Επειδή τα μηνύματα που θα δώσουμε από την βόρεια Κύπρο δεν ενδιαφέρουν μόνο το νησί, αλλά όλη τη διεθνή κοινότητα και εάν εσείς δεν επιδείξετε την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια στάση, δεν θα σας λάβουν σοβαρά υπόψη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Βάση drones στα Κατεχόμενα

«Προβήκαμε σε ορισμένα βήματα στο νησί. Και προχωράμε ακόμη παραπέρα. Τώρα, όσον αφορά τα αεροδρόμια, υπάρχουν δύο αεροδρόμια στην Κύπρο. Το ένα είναι το Ερτζάν (αεροδρόμιο της Τύμπου), το οποίο είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες μου στην Τουρκία, και στο άλλο –που βρισκόταν εκεί από πριν- αλλά θα φέρει τώρα νέο όνομα, θα στείλουμε εκεί περισσότερο τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, οπλισμένα και μη. Γιατί άραγε κάνουμε αυτήν την κίνηση; Ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση στην περιοχή, πρέπει να είμαστε ισχυροί», σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «για να είσαι ισχυρός πρέπει να υπάρχεις με κάθε τρόπο και στον αέρα, και στην ξηρά, και στη θάλασσα. Λοιπόν, είμαστε; Ναι είμαστε. Όταν άλλωστε τα αεροσκάφη μας απογειώνονται από το Αναμούρ, την Μερσίνα, όταν απογειώνονται από τα Άδανα που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή; Εκεί. Η έννοια του χρόνου δεν υπάρχει για εμάς άλλωστε. Ποιο είναι το ζήτημα; Να πατάτε στο έδαφος σταθερά, να έχετε αυτοπεποίθηση. Εμείς υπάρχουμε ως Τουρκία».

Ερντογάν για Ακσενέρ: Ανήθικο να με παρομοιάζει με τον Νετανιάχου

«Έχουμε πολιτικούς που είναι τόσο ανήθικοι που χωρίς να ντρέπονται καθόλου με βάζουν στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου. Δεν πρόκειται να το προχωρήσω περισσότερο επειδή είναι γυναίκα, αλλά εγώ δεν έχω συναντήσει καν τον Νετανιάχου μέχρι τώρα. Εσύ αυτό το πράγμα στον Ερντογάν δεν μπορείς να το λες. Δεν σου έδωσε κανένας το δικαίωμα να πεις κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για την αρχηγό του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, που τον παρομοίασε με τον Νετανιάχου. «Είναι τόσο αξιολύπητη που γνωρίζει τη θέση της Παλαιστίνης μόνο από το χάρτη», πρόσθεσε.

Η Ακσενέρ απάντησε στον Ερντογάν μέσω Twitter: «K. Ερντογάν, αξιολύπητος είσαι το να επιμένεις να λες ότι θα πας στη Γάζα και να μην μπορείς να πας εδώ και 8 χρόνια. Αξιολύπητος είσαι το να φωνάζεις στο Ισραήλ και να σκύβεις το κεφάλι στην Κίνα. Αξιολύπητος είσαι το να φοράς το μετάλλιο του σιωνισμού στο λαιμό σου με υπερηφάνεια. Πραγματικά αξιολυπητος είσαι το να μην κάνεις αυτό που πρέπει και να πετάς απλά λόγια του αέρα».

Αναφορικά με το Ισραήλ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε πάλι το Ισραήλ «κράτος τρομοκρατίας».

«Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, έδειξα με χάρτη πώς το Ισραήλ, αυτό το κράτος τρομοκρατίας, έχει καταλάβει την Παλαιστίνη από το ’47. Ίσως πολλοί από εσάς με έχουν δει να μιλάω. Πώς έχει καταληφθεί και συρρικνωθεί αυτή η γη από το ’47 και πώς σήμερα το κατοχικό κράτος, το κράτος-τρομοκράτης, το Ισραήλ, δεν άφησε κανένα μέρος για να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας. Σφαγιάζουν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, τους κάνουν ήρωες. Είπα: «Αυτό είστε».

Υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας, τόσο σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και σε άλλα ζητήματα. Μέχρι τώρα, όλη η υποστήριξη που έχει παρασχεθεί στην Παλαιστίνη από το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας έχει παρασχεθεί κατά την περίοδο της κυβέρνησης του ΑΚΡ. Παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη, ανεγείραμε μέχρι και νοσοκομεία».

«Η Τουρκία δεν έχει διαπράξει ποτέ γενοκτονία»

«Αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα», συνέχισε. «Συμπαρίστανται στον Άσσαντ. Συμπαρίστανται σε εκείνους που είναι εχθροί της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, υποσχόμενος να συνεχίσει τον αγώνα εναντίον του Νετανιάχου.

«Όλοι οι μουσουλμάνοι και οι Τούρκοι στην Παλαιστίνη και σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί σφαγή και γενοκτονία. Οι Τούρκοι δεν έχουν διαπράξει ποτέ σφαγές ή γενοκτονία».

Ο Ιμάμογλου έχει ευθύνη για τα άλογα

Κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον Ιμάμογλου για τα «εξαφανισμένα» 900 άλογα στα Πριγκηπόνησα και δήλωσε ότι υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος οφείλει να δώσει μία απάντηση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + nineteen =

Exit mobile version