Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ‘Ερχεται και “αστυνομία μέσων κοινωνικής δικτύωσης”; Τι είπε ο πρωθυπουργός

‘Ερχεται και “αστυνομία μέσων κοινωνικής δικτύωσης”; Τι είπε ο πρωθυπουργός

erxetai-kai-astynomia-meson-koinonikis-diktyosis

“Πρόβλημα δημοκρατίας” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίζει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Καθημερινή! Σύμφωνα με όσα λέει, υπάρχει θέμα Δημοκρατίας “που πρέπει να τακτοποιήσουμε”! Πώς σκέφτεται να το “τακτοποιήσει”, δεν διευκρινίζει.

Κατά τον κ.Μητσοτάκη, το πρόβλημα είναι ότι “τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα, γιατί αυτό πουλάει τελικά. Είναι έτσι σχεδιασμένοι οι αλγόριθμοι…  Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο συγκεκριμένες απόψεις κι αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα Δημοκρατίας το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει όλους στο δημόσιο διάλογο”.

Η επιλογή του κ.Μητσοτάκη να κάνει αυτές τις δηλώσεις είναι ατυχής, όχι μόνο για την ουσία τους αλλά και για τη χρονική στιγμή που γίνονται. Μόλις προχθές τις ίδιες περίπου δηλώσεις έκανε …ο Ερντογάν!

Επίσης, από χθες κυκλοφορεί στο twitter ένα βίντεο από ομιλία του κ.Μάκη Βορίδη σε κομματική εκδήλωση, στην οποία ακούγεται να εκφράζει απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ διαμορφώνει  “για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, όρους ανατροπής αυτής της ιδεολογικής ηγεμονίας (σ.σ της Αριστεράς) και εγκαθίδρυσης με μόνιμο πλέον χαρακτήρα μέσα στην κοινωνία των ιδεών και των αξιών της Δεξιάς…”

Το “φαινόμενο της ηχούς” είναι ένα πρόβλημα, αλλά όχι τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο στα συμβατικά ΜΜΕ κι αυτό δεν είναι κάτι που έχει περάσει απαρατήρητο από τους πολίτες.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − six =

Exit mobile version