Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Θεόδωρο Φατσέα στον Δήμαρχο

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Θεόδωρο Φατσέα στον Δήμαρχο

Ο επιχειρηματίας εκφράζει τα παράπονά του στην Δημοτική Αρχή και εν τέλει διερωτάται γιατί πληρώνει δημοτικά τέλη.

Τρεχούμενα νερά στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Πελαγίας © Θ.Φατσέας

Το Kythera.News δημοσιεύει επιστολή του επιχειρηματία Θεόδωρου Φατσέα προς τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη ο οποίος εκφράζει τα παράπονά του προς την Δημοτική Αρχή.

Πληρωμή δημοτικών τελών και φόρων ή όχι;

Κύριε Δήμαρχε,

Παρακολουθώντας και διαβάζοντας προσεκτικά τόσο τις δικές σας αναρτήσεις όσο και του κυρίου Πρέκα θα ήθελα μέσα από τα ΜΜΕ να εκφράσω τα παράπονά μου προς την Δημοτική αρχή και να επισημάνω τα εξής.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου διατηρούμε δύο επιχειρήσεις στα Κύθηρα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες είναι  συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο και δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ, περιμέναμε να έχουν το δήμο αρωγό στα προβλήματά τους κι όχι κατήγορο. Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω ότι δεν έχουμε τίποτα προσωπικό μαζί σας. Όπως εμείς έχουμε κάποιες υποχρεώσεις προς τον δήμο, έτσι έχουμε και κάποια δικαιώματα και κάποιες απαιτήσεις. Μία από αυτές τις απαιτήσεις είναι η ίση μεταχείρισή μας με τους υπόλοιπους δημότες.

Ο παράνομος χώρος μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κατάστημά μας. Η μυρωδιά και η δυσωδία το καλοκαίρι του 2021 με τις υψηλές θερμοκρασίες ήταν απερίγραπτη. Η ωραία αυτή εικόνα των σκουπιδιών στο λιμάνι που εκθέσαμε τις μέρες του Πάσχα στους επισκέπτες ήταν μοναδική. Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου και σίγουρα δεν είστε περήφανος για αυτές. Περιμέναμε λοιπόν από εσάς να βρείτε μία λύση σύντομα για αυτό το πρόβλημα κι εσείς αντί αυτού το υποστηρίξατε με όλες σας τις δυνάμεις μιας και θεωρείτε το σημείο αυτό την καλύτερη τοποθεσία για σκουπιδότοπο. Δεν σας κατηγορώ γιατί αν και διαμένετε προσωρινά στην Αγία Πελαγία δεν έχετε καμία σχέση με το χωριό οπότε δεν γνωρίζετε την συναισθηματική αξία που έχει ο μόλος και το λιμάνι για εμάς. Διερωτώμαι λοιπόν γιατί πληρώνουμε δημοτικά τέλη; Για να έχουμε τα σκουπίδια σε απόσταση αναπνοής από την επιχείρησή μας; Για να έχουμε νερό με χώμα όπως αυτό που είχαμε τις μέρες του Πάσχα; Για να μην έχουμε φώτα σε όλο τον δρόμο που βρίσκεται η οικία μας; Μιας και για αρκετούς μήνες οι λάμπες από έξω από το σπίτι μας ήταν καμένες κι ενώ είχαμε ενημερώσει τον δήμο αρκετές φορές, ύστερα από 45 ημέρες αναγκαστήκαμε να καλέσουμε στο κινητό τον κύριο Κομηνό(Αντιδήμαρχο) και προς τιμήν του την επόμενη μέρα λύθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Στις 16/5, 17/5, 18/5, του 2022 τα δημοτικά φώτα(κολώνες ΔΕΗ) έξω από τα σπίτια μας ήταν σβηστά. Θα πρέπει να αφαιρέσετε τις χρεώσεις από τα δημοτικά τέλη στους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας. Επίσης στον παραλιακό δρόμο του χωριού τρέχουν νερά εδώ και 3 χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες κατά διαστήματα.

Αναρωτιέμαι αν σας ενοχλεί μιας και περνάτε κάθε μέρα από αυτό το σημείο ή το προσπερνάτε απλά αδιαφορώντας;

Στους πεζούς το πρόβλημα είναι μεγάλο. Έχουμε περάσει όλοι οι επαγγελματίες του Τουρισμού πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια και αν προσθέσεις και την μικρή σεζόν των δύο μηνών οδηγείτε μία επιχείρηση προς τον αφανισμό της λόγω χαμηλού τζίρου. Στα τέσσερα μέτρα από τα σκουπίδια υπάρχει ταμπέλα που λέει  «ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ», άραγε έτσι περιμένουμε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες; Για αυτά και άλλα πολλά αναρωτιέμαι λοιπόν πρέπει να πληρώνουμε δημοτικά τέλη; Πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς τον δήμο; Επίσης δύο χρόνια τώρα ακούμε για τοποθέτηση SEATRAC στην παραλία της Αγίας Πελαγίας και SEATRAC δεν βλέπουμε, ελπίζω φέτος να το δούμε, αλλά πώς θα λειτουργήσει το SEATRAC όταν δεν υπάρχουν πεζοδρόμια  και ράμπες με ελεύθερη πρόσβαση; Πώς να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα; Ακόμα και οι λιγοστοί διάδρομοι ανάμεσα στις τσαρδάκες είναι κλειστοί. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ. Μην τους κάνετε τη ζωή δυσκολότερη. .

Κύριε δήμαρχε προσπαθήστε να γίνετε καλύτερος άνθρωπος,  μιλήστε με τους δημότες, συζητήστε μαζί τους δεν είναι και τόσο δύσκολο και να θυμάστε στην ζωή το ταξίδι έχει σημασία, όχι ο προορισμός κι εσείς ως δημόσιο πρόσωπο ότι κάνετε σε αυτό το ταξίδι γράφεται με ανεξίτηλο μελάνι.

ΦΑΤΣΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΜΕΑ Αγία Πελαγία Κύθηρα
Ράμπα για ΑΜΕΑ στην Αγία Πελαγία © Θ.Φατσέας

 

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty + 20 =

Exit mobile version