Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Επίσκεψη Κατσαφάδου στον Χαρχαλάκη – Δηλώσεις

Επίσκεψη Κατσαφάδου στον Χαρχαλάκη – Δηλώσεις

Επίσκεψη στο δημαρχείο πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Οσίου Θεοδώρου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος για να συναντήσει τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη. Παρακολουθήστε τις δηλώσεις on camera.

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Κυθήρων, αναφορικά με την επίσκεψη του υφυπουργού στο δημαρχείο του νησιού και την εκεί συζήτηση με τον δήμαρχο και φορείς, ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά των Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου.

«Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κυθήρων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 12/05/2021 ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος. Τον Υφυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους, Χ. Σούγιαννη και Γ. Κομηνό και τον Πρόεδρο του Λιμ. Ταμείου, Δ. Καλλίγερο. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά τον Υφυπουργό για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το νησί και το Δήμο και του εξέφρασε την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών για την έγκριση 2ου επιδοτούμενου εβδομαδιαίου δρομολογίου από το Γύθειο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα εδώ και πολλά χρόνια.

Συζητήθηκε το δαιδαλώδες ζήτημα της νομιμοποίησης του λιμανιού στο Διακόφτι, το αίτημα του Δήμου για την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης για το νησί των Αντικυθήρων λόγω της φετινής λειψυδρίας, η ανάγκη προσθήκης αιθουσών στο Γυμνάσιο με τη συνεργασία της ΚΤΥΠ και η εν γένει πορεία των δεκάδων σημαντικών έργων που χρηματοδοτούνται στο νησί μας.

Επίσης, συζητήθηκαν οι σημαντικές αναπτυξιακές δράσεις του Δικτύου Νήσων Αττικής, στο οποίο ο Δήμαρχος Κυθήρων είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. με τον κ. Κατσαφάδο να εξαίρει την προσπάθεια συνεργασίας των 8 Δήμων της Π.Ε. Νήσων με στόχο την τοπική ανάπτυξη μέσα από την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER, του προγράμματος «Αλιεία» και των δράσεων ωρίμανσης σημαντικών έργων υποδομής (π.χ. τα Σφαγεία των Κυθήρων) με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, ο κ. Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις λιμενικές υποδομές που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ» και στην πρόσφατη μεγάλη χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων για την εκπόνηση μελετών ωρίμανσης λιμενικών έργων, με σημαντικότερο το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στον Πίσω Γιαλό Καψαλίου

 

Κάμερα: Βαλέριος Καλοκαιρινός

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 + 14 =

Exit mobile version