Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Ενημέρωση Κυθηραϊκών Σωματείων

Ενημέρωση Κυθηραϊκών Σωματείων

enimerosi-kythiraikon-somateion

Το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2022, στην εμβληματική αίθουσα της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημέρωση των Κυθηραϊκών Σωματείων με έδρα την Αττική, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου το 2015 και διεκόπη τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της πανδημίας.

Στην ενημέρωση παρέστησαν τα Δ.Σ./εκπρόσωποι των:

  1. Τριφυλλείου Ιδρύματος
  2. Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών
  3. Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αθηνών – Πειραιώς
  4. Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών
  5. Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών
  6. Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης
  7. Συλλόγου Κυθηρίων Αλίμου
  8. Ενώσεως των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο Άγιος Μύρων»

Εκ μέρους του Δήμου, πέραν του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Χ. Σούγιαννης και Π. Ζαντιώτης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Στάθης και ο Νομικός Σύμβουλος Α. Σεμιτέκολος.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος και Υποναύαρχος ε.τ., που ως ένας εκ των κυρίων χορηγών της εξελισσόμενης έρευνας στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ενάλια ανασκαφή που διενεργείται στα Αντικύθηρα ήδη από αρχές Ιουνίου, θα στεφθεί υπό απόλυτη επιτυχία, ενώ για ακόμα μία φορά εκδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη διάσωση του ιστορικού Φάρου της Απολυτάρας, για τον οποίο έχει εκπονήσει σχετική προμελέτη.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Κυθηραϊκών Σωματείων της Αττικής, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ανέλυσαν διεξοδικά όλες τις τρέχουσες δραστηριότητες και εξελίξεις του Δήμου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εξής:

  • Στα εκτελούμενα, υπό εκτέλεση, υπό σύμβαση και υπό δημοπράτηση έργα σε όλο το νησί, που αποτελούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που χρηματοδοτήθηκαν και εκτελέστηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες στο Δήμο μας.
  • Στην ωρίμανση μεγάλων έργων και υποδομών με στόχο την αξίωση νέων χρηματοδοτήσεων (Αποχετευτικό Νοτίου Τμήματος, Ανάπλαση Ποταμού, Χώρας, Αβλέμωνα, Ολοκλήρωση Θεάτρου Ποταμού, Δημοτικά Σφαγεία, Β΄ Φάση Διαχείρισης Απορριμμάτων κ.λπ.).
  • Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης από το 2015 μέχρι σήμερα, με συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα.
  • Στις ιδιαίτερες νομικές υποθέσεις που έχει χειριστεί η Δημοτική Αρχή, όπως η ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας για το Παζάρι του Ποταμού, η Δημοτική Συγκοινωνία, η νομιμοποίηση των Λιμένων, η νομική αντιμετώπιση των αιτήσεων για εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων αλλά και η καθιέρωση του επιδόματος των αγροτικών γιατρών για την οποία απαιτήθηκαν 4 νομοθετικές τροπολογίες.
  • Στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, υπό το πρίσμα της ελλείψεως διοικητικού προσωπικού.
  • Στις οφειλές τελών ύδρευσης και παρεπιδημούντων, κυρίως από συστηματικούς κακοπληρωτές, ζήτημα που πλέον θα αντιμετωπιστεί με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
  • Στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις εκ μέρους συγκεκριμένων δημοσίων υπηρεσιών, που παρακωλύουν συστηματικά τα δημοτικά έργα και κάθε σοβαρή προσπάθεια τοπικής ανάπτυξης.
  • Στην ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των ανεπιτήρητων ζώων.
  • Στα σημαντικά έργα οδοποιίας που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε στάδιο κατασκευής ή έναρξης και τα οποία επιλύουν οδικά προβλήματα δεκαετιών (νέα Γέφυρα Μάκρωνα, Μελιδόνι, Κακή Λαγκάδα, Χαλκός, Φυρή Άμμος, Μόρμορης, Αγ. Αναστασία, Διακοπουλιάνικα κ.λπ.).
  • Στην αδήριτη ανάγκη ύπαρξης ιδιωτικών δεξαμενών νερού, τόσο σε οικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους (ΚΥΕ, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα κ.λπ.) κυρίως στους οικισμούς που για τεχνικούς λόγους ανέκαθεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υδροδότησης κατά τη θερινή περίοδο.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη σεβασμού της φέρουσας ικανότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος του νησιού, σε σχέση με κάθε είδους ιδιωτική επένδυση, υπό το πρίσμα και της απόφασης 1037/2022 (Τμήμα Ε΄) του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αποτελεί μια απόφαση – σταθμό με στόχο την προστασία των νησιωτικών περιοχών από φαραωνικού τύπου δραστηριότητες που ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για τη φύση, το περιβάλλον και τις υποδομές τους.

Ο Δήμος Κυθήρων και ο Δήμαρχος προσωπικά ευχαριστούν θερμά τον κ. Πάνο Λασκαρίδη για τη δωρεάν διάθεση της μοναδικής αίθουσας της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και για την εν γένει προσφορά του στον πολιτισμό, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα μας συνολικά.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + fifteen =

Exit mobile version