Αρχική ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ «Ένεση» στον ελληνικό τουρισμό με 260.000 αφίξεις επισκεπτών από τη Γερμανία τον...

«Ένεση» στον ελληνικό τουρισμό με 260.000 αφίξεις επισκεπτών από τη Γερμανία τον Ιούνιο

enesi-ston-elliniko-tourismo

Τη σημαντική συνεισφορά της Γερμανίας στην τουριστική οικονομία της Ελλάδας, ανέδειξε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι και εφέτος θα πρωταγωνιστήσει στις ροές τουριστών προς την χώρα μας. Ηδη για τον μήνα Ιούνιο, τα πρώτα στοιχεία φανερώνουν 260.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα από τη Γερμανία, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς εφέτος, όπως εξήγησε ο Έλληνας υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι την Ελλάδα επισκέφτηκαν 1,5 εκατομμύριο Γερμανοί και τα έσοδα για την ελληνική οικονομία ανήλθαν σε 1,13 δισ. ευρώ, ανάφερε ο κ. Θεοχάρης. Το 2019 χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό οι αφίξεις από τη Γερμανία ανήλθαν σε 4 εκατομμύρια και τα έσοδα σε 4 δισ ευρώ.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Θεοχάρης έκανε εκτενή αναφορά στο σχέδιο ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, κάνοντας λόγο για ένα οργανωμένο πλάνο, που πέρυσι μάλιστα πέτυχε και διεθνή αναγνώριση, εφέτος είπε, ότι υπάρχει αισιοδοξία αλλά όχι εφησυχασμός. Εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και σημείωσε ότι τουρισμός δεν υφίσταται χωρίς υγειονομική ασφάλεια στους τουριστικούς προορισμούς.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς και αναφερόμενος στην αγορά της Αγγλίας επεσήμανε ότι καταγράφεται σημαντική κινητικότητα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × four =

Exit mobile version