Παρ, 26 Δεκ 2025
15.3 C
Kythera

Λίστα Πέτσα: Από το Μάιο στη Βουλή δικογραφία για δυο υπουργούς

Η διεύθυνση Οικονομικής Εισαγγελίας ερευνά παράλληλα τυχόν ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων της εταιρείας που είχε ανατεθεί το μοίρασμα των 31 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση της λίστας Πέτσα και η χρηματοδότηση ΜΜΕ με αφορμή την καμπάνια ενημέρωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού «Μένουμε Σπίτι», ερευνάται στο σκέλος που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων, από την Οικονομική Εισαγγελία από τον περασμένο Απρίλιο, διαμηνύουν δικαστικές πηγές, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «αδράνεια των δικαστικών αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την δαπάνη ποσού 31 εκατομμυρίων ευρώ για Μέσα Ενημέρωσης, διενεργεί ήδη, με εντολή των εισαγγελικών Αρχών, η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τον περασμένο Απρίλιο στον Άρειο Πάγο 48 πολίτες.

Το σκέλος της αναφοράς των 48 πολιτών που σχετίζεται με ενδεχόμενη ευθύνη πολιτικών προσώπων, έχει διαβιβαστεί στην Βουλή από τον περασμένο Μάιο.

Υπό εισαγγελική διερεύνηση βρίσκεται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που τελεί υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του Οικονομικού Εισαγγελέα, ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων της εταιρίας που ανέλαβε τον διαμοιρασμό των χρημάτων της διαφημιστικής καμπάνιας σε ΜΜΕ.

Η εντολή της Οικονομικής εισαγγελίας για την διενέργεια έρευνας, αφορά τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία and of νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Θυμίζουμε ότι, στην μηνυτήρια αναφορά, 48 πολίτες κατηγορούν τον Στέλιο Πέτσα and Θεόδωρο Σκυλακάκη για απιστία σε βάρος του δημοσίου και κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ για διαφημιστική δαπάνη στο πλαίσιο της καμπάνιας για «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς».

Μάλιστα, σύμφωνα με το documentonews.gr, μέχρι στιγμής, κανένας από τους 48 δεν έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ είναι άγνωστο σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι έρευνες.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img