«Κλειστός μέχρι νεοτέρας» ο ελβετικός εναέριος χώρος εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων

Ο ελβετικός εναέριος χώρος θα παραμείνει «κλειστός μέχρι νεοτέρας» εξαιτίας βλάβης στα συστήματα πληροφορικής της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Ελβετίας, της Skyguide, γνωστοποίησε η ίδια σήμερα, χωρίς να εξηγήσει την αιτία της βλάβης.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σημειώθηκε τεχνική βλάβη (στους υπολογιστές) της Skyguide (…), εξαιτίας της οποίας ο ελβετικός εναέριος χώρος έκλεισε στην κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας», εξηγείται στην ανακοίνωση.

Ο φορέας δεν έδωσε καμία εξήγηση για τη φύση ή τα αίτια της βλάβης, αναφέροντας μόνο πως «το κλείσιμο του εναερίου χώρου θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας» και ότι «λυπάται για το περιστατικό και τις συνέπειες για τους πελάτες, τους εταίρους και τους επιβάτες των αεροδρομίων της Γενεύης και της Ζυρίχης» και «εργάζεται εντατικά για να βρει λύση».

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης ανέφερε πως αναμένει η κίνηση των αεροσκαφών να ξαναρχίσει «πριν από το μεσημέρι» (13:00 ώρα Ελλάδας) και διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες τσεκ-ιν λειτουργούν κανονικά. Το αεροδρόμιο της Γενεύης ανέφερε πως η κίνηση δεν ξαναρχίσει πριν από τις 11:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) το νωρίτερο.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Ζυρίχης διαβεβαίωσε ότι ο αεροπορικός κόμβος της χώρας των Άλπεων παραμένει ανοικτός, παρά τη βλάβη.

Κατά το πρακτορείο ειδήσεων ATS-Keystone, οι διεθνείς πτήσεις προς την Ελβετία εξετράπησαν κυρίως προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία. Ενώ σύμφωνα με τον ιστότοπο του αεροδρομίου της Ζυρίχης, η πτήση UA134 της United Airlines εξετράπη στη Φραγκφούρτη, στη δυτική Γερμανία, ενώ η πτήση SQ346 της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

In Ζυρίχη βρίσκεται το κυριότερο αεροδρόμιο της Ελβετίας. Υποδέχθηκε 10,2 εκατ. επιβάτες -που είτε είχαν προορισμό τη χώρα, ή διέρχονταν από αυτή- το 2021.

Με την προοδευτική άρση των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η αεροπορική κίνηση αυξήθηκε θεαματικά μετά τον Μάρτιο, και πλησιάζει μήνα τον μήνα τα επίπεδα πριν από την υγειονομική κρίση.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:06:55

Πεκίνο: «Κόκκινο χαλί» και ισχυροί συμβολισμοί στην υποδοχή Τραμπ – Μαζί του και ο Έλον Μασκ

Η Κίνα επέλεξε να «απαντήσει» στις πιέσεις της Ουάσινγκτον...
00:17:49

Σύγκρουση Ανδρουλάκη – Πιερρακάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο η ακρίβεια και η προεδρία του Eurogroup

Μια έντονη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκε στη Βουλή...

Παραιτήθηκε με αιχμές από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

Την παραίτησή της από την «κάθε κομματική ιδιότητα» από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε...

Κλειστή επί διετία η παιδική χαρά στη Χώρα Κυθήρων: Αντιδράσεις για την κατάσταση του χώρου

Στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας έρχεται το ζήτημα της...

AQUA JEWEL: Νέα τροποποίηση δρομολογίου για αύριο, Πέμπτη

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και λόγω δυσμενών...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img