Τετ, 31 Δεκ 2025
14.6 C
Kythera

Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων: «Παίζουν με τον αερολιμένα και το μέλλον των νησιών μας»…

Η Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων στηρίζει με απόλυτη σαφήνεια και αποφασιστικότητα την πρόταση για επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου. Αποτελεί ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, ενώ επίσης συμβάλει στην παγίωση του αισθήματος ασφαλείας και στον τομέα της υγείας.

Η Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων καταγγέλλει την αθέτηση της δέσμευσης που είχε επισήμως αναλάβει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Χαρδαλιάς για ένταξη της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας. Το 2024 ο εκλεκτός της κυβέρνησης κ. Περιφερειάρχης είχε θέσει ως προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου, είτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων είτε εισήγηση της παράταξης της αντιπολίτευσης «Αττικός Κύκλος». Και τα δύο συνέβησαν: Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων αποφάσισε να ζητήσει την επέκταση του διαδρόμου. Το ίδιο έκανε και η παράταξη «Αττικός Κύκλος».

Δυστυχώς στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 19 Δεκεμβρίου 2025 ο περιφερειάρχης αιφνιδίως πρόταξε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Σημειώνουμε ότι η προστασία περιοχών Natura 2000 δεν αποκλείει την λειτουργία αεροδρομίου όπως συμβαίνει σε πολλά ελληνικά και διεθνή αεροδρόμια, όπως Μόναχο, Λάρνακα, Κέρκυρα κλπ.

Η Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων στηρίζει το πάνδημο αίτημα των Κυθηρίων για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου. Καλεί τον κ. Περιφερειάρχη να σταματήσει να παίζει με το μέλλον των νησιών μας. Καλεί επίσης τους φορείς των νησιών μας να απαιτήσουν την υλοποίηση του έργου.

Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου – Ειδική Λογοδοσίας 9-1-2026

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 67 του...

Συνέντευξη Χαρχαλάκη στον «Ελεύθερο Τύπο»: Προτεραιότητα υποδομές και συνδεσιμότητα για τα Κύθηρα

Συνέντευξη παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης,...

Το σχολείο της αντοχής

Ποτέ άλλοτε η κατάσταση στα σχολεία και στην εκπαίδευση...

Ερώτηση Σουρή για την επικίνδυνη αποκόλληση στον παραλιακό δρόμο Αγίας Πελαγίας

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια του παραλιακού δρόμου στην...

Ένας καπετάνιος, πάνω από χίλιοι άνθρωποι και μια δύσκολη δικαίωση

Στις 26 Ιουλίου 2025, την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img