Παρ, 05 Δεκ 2025
15.5 C
Kythera

Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου – Στο Σύνταγμα η κεντρική διαμαρτυρία για τα Τέμπη

Δύο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και πλήθος πολιτών ετοιμάζονται για μια δυναμική κινητοποίηση, διεκδικώντας δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ο.Τ.Α. (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί σε 24ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, με βασικό αίτημα να μην υπάρξει συγκάλυψη στο έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. θα συγκεντρωθούν νωρίτερα, στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Σταδίου 13, Αθήνα).

«Όχι στη συγκάλυψη – Οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν»

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει ότι δύο χρόνια μετά, οι αρμόδιες αρχές επιχειρούν να «θάψουν» την υπόθεση, χωρίς να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε πολιτικά και διοικητικά στελέχη. Τονίζουν ότι η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα, αλλά αποτέλεσμα εγκληματικών παραλείψεων και μιας πολιτικής που έθεσε το κέρδος πάνω από την ασφάλεια των πολιτών.

«Οι ψυχές των 57 νεκρών ζητούν δικαίωση. Η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη προσπαθούν να παραπλανήσουν, να συσκοτίσουν και να αποκρύψουν τις πραγματικές ευθύνες. Δεν θα το επιτρέψουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων στο στόχαστρο

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. αλλά και άλλα συνδικάτα, που συμμετέχουν στην απεργία, θέτουν στο στόχαστρο την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, τονίζοντας ότι το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν αποτέλεσμα της υποβάθμισης της ασφάλειας και της διαχείρισης κρίσιμων υποδομών από ιδιώτες. «Η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων απέδειξε ότι δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά μόνο συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», σημειώνουν.

«Κατεβάζουν ρολά» δήμοι και υπηρεσίες

Λόγω της απεργίας, αναμένεται να παραμείνουν κλειστοί πολλοί δημοτικοί φορείς και υπηρεσίες, ενώ η συμμετοχή των εργαζομένων σε δήμους, σχολεία, νοσοκομεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς αναμένεται να είναι μεγάλη. Παράλληλα, πορείες διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας.

«Δεν έχουμε οξυγόνο» – Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Οι διαδηλωτές απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη γενική απεργία, στέλνοντας το μήνυμα ότι η τραγωδία των Τεμπών δεν μπορεί να ξεχαστεί.

«Λέμε ΟΧΙ στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών – Δικαιοσύνη τώρα!», είναι το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης, που αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 02 2025

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img