Παρ, 05 Δεκ 2025
13.5 C
Kythera

Pavlopetri Watch Day 2024: Έρχεται το μεγάλο event!

Κολυμβητικές ξεναγήσεις στο Παυλοπέτρι Ελαφονήσου 30 & 31 Αυγούστου 2024

Κολυμβητικές ξεναγήσεις ανοιχτές στο κοινό με σκοπό τη γνωριμία με το Παυλοπέτρι και την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που το απειλούν διοργανώνουν, στις 30 και 31 Αυγούστου, ο Δήμος Ελαφονήσου, σε συνεργασία με την ARCH Europe και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Ο βυθισμένος προϊστορικός οικισμός «Παυλοπέτρι» βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο. Μια λωρίδα γης ένωνε την Ελαφόνησο με την απέναντι ακτή κατά τη διάρκεια της Τελικής Νεολιθικής Εποχής (4η χιλιετία π.Χ.). Εδώ αναπτύχθηκε ο εκτεταμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού (3η και 2η χιλιετία π.Χ.). Μια προϊστορική πόλη, με δρόμους, σπίτια και νεκροταφείο είναι ορατή στους επισκέπτες και τους κολυμβητές σε βάθος 1-3 μ. Θεμέλια τοίχων από κτίρια, δρόμοι, κιβωτιόσχημοι τάφοι και τάφοι σκαμμένοι στο φυσικό βράχο είναι μερικά μόνο από όσα θα αντικρίσει ο κολυμβητής, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. Τα ερείπια έχουν έκταση 40 στρεμμάτων, ενώ πολλά κτίσματα βρίσκονται ακόμη θαμμένα κάτω από την άμμο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος INHERIT, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Ελαφονήσου και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων τοποθέτησε υποβρύχια σήμανση για τη διευκόλυνση των κολυμβητών.

Οι υποβρύχιες ξεναγήσεις θα γίνουν την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 9:30 πμ. (ελληνικά) και στις 11:00 πμ. (αγγλικά) και το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 9:30 πμ. (ελληνικά-αγγλικά). Σημείο συνάντησης στην πινακίδα του αρχαιολογικού χώρου, στην παραλία Παυλοπετρίου.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητα μάσκα, αναπνευστήρας, βατραχοπέδιλα ή παπούτσια θάλασσας, αντηλιακό, καπέλο και νερό. Δηλώσεις συμμετοχής στο email web@elafonisos.gov.gr . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img