Mitsotakis at the Fire Brigade Coordination meeting

Έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά στις 21.00

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα αναφέρουν και σημειώνουν ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών καθώς αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Στις 9 το βράδυ θα γίνει έκτακτη ενημνέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της επικράτειας, μετά τις τελευταίες δυσοίωνες προβλέψεις που αναφέρονται στον χάρτη επικινδυνότητας τον οποίο εξέδωσε η Πολιτική Προστασία για την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη, για αύριο Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τα νησιά της ΠΕ Ρόδου.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας.
Στο πλαίσιο της Γενικής Επιφυλακής, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Παραμένει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img