Παρ, 05 Δεκ 2025
15.5 C
Kythera

Η Μαριτίνα Λεοντσίνη μιλά στην ΕΡΑ για τον ρόλο των Ελληνίδων στο 1821

Απόψε, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, 10 με 12 το βράδυ, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ΕΡΑ, η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα Καλεί) με τον Περικλή Βασιλόπουλο είναι αφιερωμένη στο 1821 και τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας. Καλεσμένοι στο πρώτο μέρος είναι:

Ο Αγαμέμνων Τσελίκας, επικεφαλής του Παλαιογραφικού Τμήματος του ΜΙΕΤ και ο Αγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης των Γαστρονομικών Εκδόσεων της «Καθημερινής», που μιλούν για το παλαιότερο ελληνικό χειρόγραφο Μαγειρικής, πριν από το 1821 όπως και για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας.

Ο Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο ΕΚΠΑ/Επιστ. Δ/ντής ΚΕΦΙΜ, που μιλά για τα 3 Συντάγματα του Αγώνα, τον Φιλελληνισμό και τον ρόλο του τύπου στον Αγώνα.
Η Μαριτίνα Λεοντσίνη, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ιστορίας, μιλά για τον ρόλο των Ελληνίδων στο 1821.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής καλεσμένοι είναι:
Ο Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, μιλά για το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Ενάντια σε Φρούρια και Τείχη. 1821. Μια μικρή εισαγωγή για την Ελληνική Επανάσταση».

Από την Κύπρο ο Πέτρος Παπαπολυβίου, Αν. Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μιλά για την συνεισφορά της Κύπρου στην Επανάσταση του 1821.

Τέλος η Αλεξάνδρα Ροζοκόκη, Δ/ντρια Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών, μιλά για το τρίπτυχο Έλλην – Γραικός – Ρωμιός, αλλά και για τον ρόλο της Ποίησης και του Θεάτρου στο 1821.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img