Αρχική ΥΓΕΙΑ Εμβόλιο Pfizer: Πιθανή συσχέτιση με εμφάνιση μυοκαρδίτιδας σε άνδρες έως 30 ετών

Εμβόλιο Pfizer: Πιθανή συσχέτιση με εμφάνιση μυοκαρδίτιδας σε άνδρες έως 30 ετών

Τι έδειξε μελέτη του υπουργείου Υγείας στο Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι διαπίστωσε πως ένας μικρός αριθμός κρουσμάτων καρδιακής φλεγμονής που παρατηρήθηκε κυρίως σε νεαρούς άνδρες που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer πιθανότατα συνδεόταν με τον εμβολιασμό τους.

Η Pfizer δήλωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί υψηλότερο ποσοστό της πάθησης που είναι γνωστή ως μυοκαρδίτιδα απ’ ό,τι θα αναμενόταν στο γενικό πληθυσμό.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο Ισραήλ αναφέρθηκαν 275 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στο διάστημα Δεκεμβρίου 2020 και Μαΐου 2021 μεταξύ περισσότερων από 5 εκατ. εμβολιασμένων ανθρώπων, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διέταξε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι περισσότεροι ασθενείς που έπαθαν καρδιακή φλεγμονή πέρασαν έως 4 ημέρες στο νοσοκομείο και το 95% των περιπτώσεων ταξινομήθηκαν ως ήπιες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι «υπάρχει πιθανή συσχέτιση μεταξύ της λήψης της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer και της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε άνδρες ηλικίας από 16 έως 30 ετών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα, αυτή η συσχέτιση παρατηρήθηκε περισσότερο σε άνδρες ηλικίας 16-19 ετών.

Σε δήλωσή της η Pfizer επισήμανε ότι γνωρίζει για την εμφάνιση μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί αιτιώδης συσχέτιση με το εμβόλιο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 2 =

Exit mobile version