Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελίζα Βόζεμπεργκ: Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι η πρώτη από το κυβερνητικό στρατόπεδο που θέτει δημοσίως ζήτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού.

eliza-vosemberg

Ηευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε σήμερα με δηλώσεις της θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος», μίλησε για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. «Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων», δήλωσε η  ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Σημείωσε, όμως, ότι η Λίνα Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων, τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και όσους στοχοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του πρωθυπουργού.

«Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο», είπε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και χρειάζεται να αυστηροποιηθεί και κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δεί εκ νέου το θέμα της παραγραφής.

Ρωμανός: Προσωπικές απόψεις τα περί παραίτησης Μενδώνη

Για το θέμα ρωτήθηκε Νίκος Ρωμανός, ο αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε στο OPEN TV. Ο κ. Ρωμανός απάντησε ότι πρόκεται για προσωπικές απόψεις της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four + 5 =

Exit mobile version