elena-akrita

Αυτή την εβδομάδα η Έλενα Ακρίτα, απαντά στο ερώτημα των ημερών «ποιος είναι επιτέλους ο Μαυρίκιος Μαυρικίου». Αναρωτιέται γιατί ο Πέτρος Τατσόπουλος πρέπει να γίνεται αντικείμενο άγριας επίθεσης, επειδή έχει την άποψή του για τον Αγ. Παΐσιο και καλεί την πολιτεία να κάνει επιτέλους το αυτονόητο. Να θεσπίσει τον όρο “γυναικοκτονία“.

Τι θα ακούσεις στο 19ο επεισόδιο του Podcast:

Τι θέλει από τη ζωή μας ο Μαυρίκιος Μαυρικίου; Το επάγγελμα του είναι διάσημος. Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που σου λένε “το ξέρεις ότι είμαι διάσημος”.

Τη μνηστή του Μαυρικίου τη λένε Ιλάειρα, ενώ πριν τη λέγανε Δήμητρα. Μια χαρά το όνομα Δήμητρα, αλλά δεν τους ήταν αρκετό.

Είδα τον Μαυρίκιο και την Ιλάειρα να κάθονται σε κάτι χρυσά έπιπλα. Λογικά θα έκαναν διάρρηξη στο σπίτι της κας Πατούλη, διότι μόνο εκεί μπορείς να βρεις τόσο χρυσό.

Ομολογώ ότι από Μαυρίκιους ήξερα δύο. Ήξερα τον Δημήτρη τον Μαυρίκιο, τον εξαιρετικό σκηνοθέτη και ήξερα και τον αυτοκράτορα. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ήταν ένα παιδί που πήγαινε σε talent show με όνειρο να γίνει κλασικός τραγουδιστής της όπερας. Δύσκολο εγχείρημα.

Το μόνο έθιμο που δεν είδα να υπάρχει στο πιο στρεσογόνο πρόγραμμα αρραβώνα που έχω διαβάσει στη ζωή μου είναι να βγάλουν τα χαράματα το σεντόνι στο μπαλκόνι, διότι ο κ. Μαυρικίου μας δήλωσε ότι έχει κάνει ήδη έρωτα με τη μνηστή του και ότι έβαλε τα κλάματα. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε τη γνώμη του για τον Άγιο Παΐσιο, κάτι που προφανώς στην Ελλάδα του 21ου αιώνα απαγορεύεται. Γιατί η γνώμη για μια σειρά προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων, δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Είναι σημαντικό εφόδιο η πίστη, όμως από το σημείο μέχρι να υποκαθιστούμε τους γιατρούς, συγγνώμη αλλά εγώ αυτό θεωρώ βλάσφημο και όχι τις απόψεις του Πέτρου Τατσόπουλου.

Η γιαγιά μας την έφερε ωραία τελικά. Ήταν σεσημασμένη και είχε κλοπές στο ενεργητικό της. Προτιμώ πάντως μια ανθρώπινη κοινωνία που κάνει λάθος εκτίμηση, από μια ανάλγητη κοινωνία που σε μια αντίθετη περίπτωση θα είχε άδικο.

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσες γυναικοκτονίες χρειάζονται για να θεσπιστεί και επίσημα πλέον ο όρος “γυναικοκτονία”.

Οικογενειακός καβγάς δεν είναι η δολοφονία, οικογενειακός καβγάς δεν είναι το αίμα. Οικογενειακός καβγάς δεν είναι η γυναικοκτονία.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 − one =