Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Δημοπρατείται ο Δρόμος του Μόρμορη μετά από 6 χρόνια γραφειοκρατίας

Δημοπρατείται ο Δρόμος του Μόρμορη μετά από 6 χρόνια γραφειοκρατίας

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη

Μια ευχάριστη είδηση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων επιφύλασσε το δελτίο τύπου του Δήμου Κυθήρων που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουλίου, καθώς ανακοινώθηκε η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή ΑυλέμοναΔιακοφτίου. Πρόκειται για τον δρόμο «Παπά Μόρμορη» που επιτέλους θα διαπλατυνθεί και θα ασφαλτοστρωθεί αφού πέρασαν 6 χρόνια από τότε που ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης και η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δρομολόγησαν το έργο προϋπολογισμού €500.000 με κονδύλια της Περιεφέρειας.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση του έργου από τον Δήμαρχο στην Περιφερειάρχη, και η έγκριση στην 23η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής τον Ιούλιο του 2015. Όπως είχε αναφέρει τότε ο δήμαρχος, «Δήμος και Περιφέρεια συνεργάστηκαν αρμονικά και διαρκώς με στόχο τον προγραμματισμό πολλών και σημαντικών έργων, που ο Δήμος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους».

Το έργο υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη την Πέμπτη 08/07/2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κας. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Το έργο συνάντησε γραφειοκρατικές δυσκολίες χρόνων αλλά χάρη στην επιτυχή συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Φαίνεται ότι η Περιφερειακή Αρχή δείχνει έμπρακτα ενδιαφέρον για το νησί μας συνεχίζοντας στις βάσεις που τέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Αναμένεται να δούμε αν θα έχουμε ευχάριστα νέα και για το έργο της επέκτασης του διαδρόμου του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων, το οποίο όπως μας έχει ενημερώσει η αντιπεριφερειάρχης κ. Μπόγρη στο παρελθόν, προχωράει κανονικά. Το αναφέρουμε και το θυμίζουμε εδώ γνωρίζοντας πόσο αναγκαίο είναι για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Κυθήρων:

Δημοπρατείται ο Δρόμος του Μόρμορη – Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση

Υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Οδός Μόρμορη Αβλέμωνα» προϋπολογισμού 500.000,00€. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα δημοπρατηθεί άμεσα από τον Δήμο Κυθήρων. Η υπογραφή έλαβε χώρα την Πέμπτη 08/07/2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κας. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Η μελέτη και η πλήρης ωρίμανση του έργου (συμπεριλαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων εγκρίσεων) ήταν μια μακρά διαδικασία που περατώθηκε επιτυχώς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Αττικής της Π.Ε. Νήσων.

Προβλέπεται διαπλάτυνση του συνόλου της οδού σε μήκος περίπου 3,5 χιλιομέτρων προκειμένου να αποκτήσει το ενδεδειγμένο πλάτος των 5,5μ., η κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων, η τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών στηθαίων και η διαγράμμιση της οδού μετά την ασφαλτόστρωσή της με νέο σύγχρονο ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκατοστών.

Το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό δεδομένου ότι συντομεύει τη διαδρομή από το Διακόφτι (κεντρικό λιμάνι) προς τις τουριστικές περιοχές του Αβλέμωνα και της Παλαιοπόλεως κατά τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα οδοποιίας στα Κύθηρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 + 9 =

Exit mobile version