Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Διάσωση Ιταλού τουρίστα στο Μελιδόνι (Βίντεο)

Διάσωση Ιταλού τουρίστα στο Μελιδόνι (Βίντεο)

Ευχαριστίες από τους επαγγελματίες της παραλίας του Μελιδονίου σε όσουν συνέδραμαν στη διάσωση.

Διασώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής Ιταλός τουρίστας λίγο έξω από την παραλία Μελιδόνι, νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Στην θάλασσα επικρατούσαν καιρικές συνθήκες με ανέμους 6 έως 7 μποφόρ. Στην περιοχή βρέθηκε άμεσα του τουριστικό σκάφος “Glass Bottom” με καπετάνιο τον Σπύρο Κασιμάτη, και ευτυχώς αποφεύχθηκε το μοιραίο. Ο τουρίστας είχε απομακρυνθεί από την παραλία, και οι δικοί του άνθρωποι τον αναζητούσαν. Όπως καταγράφεται σε μαρτυρία του Άκη Κασιμάτη – Μάρκου, μαζί με τον καπετάνιο βρέθηκαν στο σημείο, οι Γιώργος Λάμπογλου, Φοίβος Βασιλόπουλος, Βασίλης Κονόμος και Μαριάννα Γιαννιώτη, οι οποίοι συνέδραμαν στη διάσωση.

Οι επαγγελματίες της παραλίας του Μελιδονίου Ρέα Κομηνού και Βαγγέλης Κατσανεβάκης επικοινώνησαν μαζί μας επιθυμώντας να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους παραπάνω καθώς και στους Βρεττό Αθ. Σκλάβο και Βρεττός Π. Σκλάβο που βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή εκεί,  στην Ελένη Στάθη (Ομάδα Διάσωσης Κυθήρων), το Λιμενικό, την Αστυνομία, το Νοσοκομείο Κυθήρων και τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Γιάννη Κατσανεβάκη.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε την ανάρτηση του Άκη.

Σήμερα 16/07/21 στις 4.30μμ ενημερωθήκαμε από το Μελιδόνι ότι ένας ηλικιωμένος κολυμβητής αγνοείται τις τελευταίες δυο ώρες. Με γρήγορη συνεννόηση με το λιμεναρχείο Κυθήρων, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών (6-7 μποφόρ) λάβαμε την έγκριση να συμβάλλουμε στην προσπάθεια διάσωσής του.

Επιβιβαζόμαστε στο GLASS BOTTOM με τον κάπτεν Σπύρο Κασιμάτη, τον Γιώργο Λάμπογλου, τον Φοίβο Βασιλόπουλο, τον Βασίλη Κονόμο και την Μαριάννα Γιαννιώτη και ξεκινάμε για την αναζήτηση του αγνοουμένου.

Μετά από μια ώρα δύσκολης αναζήτησης φτάνοντας κοντά στην παραλία του Μελιδονίου και με απόλυτο συντονισμό του ταχύπλοου σκάφους του λιμεναρχείου Κυθήρων ακολουθώντας παράλληλες πορείες ο Κάπτεν Σπύρος με την εμπειρία του εντοπίζει τον αγνοούμενο ζωντανό, έχοντας τις αισθήσεις του, κοντά στα βράχια περίπου 800 μέτρα έξω από την παραλία του Μελιδονίου.

Ο αγνοούμενος ήταν εξαντλημένος, από την Ιταλία, πρώην καθηγητής πανεπιστημίου, 81 χρονών και κολυμπούσε με μεγάλη δυσκολία καθώς είχε εξαντληθεί από την μεγάλη προσπάθεια επιβίωσης του.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλης της ομάδας, διασώθηκε και παραδόθηκε με την συμβολή του λιμενικού Κυθήρων και του Σκλάβου Βρεττού έξω στην παραλία.
Ως πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα , συνειδητοποίησα την αξία της ανθρώπινης ζωής, την ικανοποίηση, το χαμόγελο όλων μας αλλά και του ανθρώπου που διασώθηκε.
Νιώθω περήφανος που εδώ και πέντε χρόνια που ζω και δραστηριοποιούμαι στο νησί έχω δίπλα μου καθημερινά όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Ελπίζω, ΟΛΟΙ ΜΑΣ , κάτοικοι , παράγοντες και ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του νησιού μας , να εκτιμήσουμε την αξία αλλά και την συνδρομή τους, που με την ναυτική εμπειρία τους συμβάλλουν στην επίλυση παρόμοιων συμβάντων με κίνδυνο την ζωή και την περιουσία τους αλλά και την προσπάθεια διαφήμισης του τόπου μας και των υψηλών επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρουν για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις προσπάθειες και την συμβολή όλων των λιμενικών του Λιμεναρχείου Κυθήρων.
Κασιμάτης Μάρκου Άκης.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + three =

Exit mobile version