Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Debate Δημάρχου με Γαλανοπούλου στον ενικό για Αντιπυρική και Καθαριότητα

Debate Δημάρχου με Γαλανοπούλου στον ενικό για Αντιπυρική και Καθαριότητα

Μια διαμάχη με έντονη πόλωση έλαβε χώρα στον κυβερνοχώρο στο δημοφιλές group του Photo Cerigo την Τετάρτη 8 Ιουνίου το βράδυ με φόντο τα ζητήματα αντιπυρικής προστασίας της φετινής χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα το group “Photo Cerigo” κοινοποίησε την είδηση της πιστοποίησης εθελοντών πυροσβεστών στο Γύθειο στα πλαίσια των προσπαθειών του Πυροσβεστικού Σώματος να στελεχώσει τις δυνάμεις του εν όψει του καλοκαιριού. Λίγο αργότερα κάτω από την ανάρτηση η κάτοικος Αλοϊζιάνικων Ελίνα Γαλανοπούλου σχολίασε σαρκάζοντας την είδηση συνδέοντάς την με τα Κύθηρα.  Μετά από λίγες ώρες έλαβε την πρώτη απάντηση από τον Δήμαρχο επί του θέματος και επί της «μομφής». Από εκεί και έπειτα ο διάλογος έγινε «σεντόνι» σε πολωτικό κλίμα και δεν έλειψαν οι σκληρές εκφράσεις. Διαβάστε αναλυτικά αυτούσιο τον διάλογο:

Ελίνα Γαλανοπούλου
«Ωραία γιατί δεδομένου ότι η τοπική αρχή ΔΗΛΩΣΕ ότι ΔΕΝ θα καθαρίσει τους οικισμούς από χόρτα και μπάζα/γυαλιά/κονσερβοκούτια και άλλα εύφλεκτα καθώς και από βουνά ξερών κλαριών από κλαδέματα θα χρειαστούν πολλοί πυροσβέστες».

Ευστράτιος Χαρχαλάκης
«Αυτά που γράφεις είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ! Σε παρακαλώ να ανακαλέσεις! Και να είσαι πολύ προσεκτική σε αυτά που βάζεις δημόσια στο στόμα άλλων! Για να καθαρίσουμε 70 οικισμούς θέλουμε 120 εργάτες! Ποτέ και κανένας Δήμαρχος/Δήμος δεν καθάριζαν όλους τους οικισμούς. Καθαρίζουμε εδώ και 15 μέρες όλους τους βασικούς δρόμους, το ΕΛΑΧΙΣΤΟ προσωπικό καθαριότητας υπερβάλει εαυτόν καθημερινά για να καλύψει την ασυνειδησία πάρα πολλών (για την οποία δεν λες κουβέντα) και συνεπώς καλό θα ήταν, πριν πετάξεις χολή και ειρωνεία, να πεις δημόσια ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο προσωπικό καθαριότητας που ΚΑΙ φέτος, ούτε άδειες θα πάρει, ούτε ρεπό και θα δουλέψει και καμιά 10αριά Σάββατα, ώστε οι επισκέπτες του ξενώνα σου να μείνουν ικανοποιημένοι από το επίπεδο καθαριότητας. Τα “μπάζια/γυαλιά/κονσερβοκούτια” μαζεύονται καθημερινά από το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ συνεργείο που υπάρχει, αλλά δυστυχώς η λέξη “ατομική ευθύνη” στο Τσιρίγο, είναι σε πολλούς άγνωστη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ λοιπόν στο προσωπικό και όχι ειρωνείες…»

Ελίνα Γαλανοπούλου
«Όχι μόνον δεν θα ανακαλέσω αλλά αύριο θα ανεβάσω νέες φωτογραφίες από τα αίσχη και τους σκουπιδότοπους. Η διοίκηση του νησιού έχει αφήσει επί μήνες τόνους σκουπιδιών και μπάζων, η διοίκηση του νησιού δεν έχει προγραμματίσει και πραγματοποιήσει κανέναν καθαρισμό πουθενά, η διοίκηση του νησιού με το πρόσχημα ότι δεν μπαίνουν σε χωράφια και αγρούς οι υπεύθυνοι καθαριότητας έχει αφήσει βουνά από ξερά κλαδιά. Η διοίκηση εισπράττει τεράστια ποσά από Δημοτικά Τέλη μέσω λογαριασμών ρεύματος και από τις εισπράξεις των επιχειρήσεων ως Τέλη Παρεπιδημούντων, αλλά τα σκουπίδια σαπίζουν. Οχι δεν θα πω για τα σκουπίδια που πετούν οι δημότες, γιατί δεν είναι δική μου δουλειά να τους κουνήσω το δάχτυλο, είναι δική σου δουλειά. Όσο για το ευχαριστώ στους υπαλλήλους γιατί να τους το χρωστώ? Δεν είναι μισθωτοί? δεν υποχρεούνται να κάνουν την δουλειά για την οποία προσελήφθησαν? Αλλά αν την έκαναν αυτοί και εσύ κυρίως δεν θα είχαμε βουνά από σκουπίδια και εύφλεκτα υλικά. Ένα σπιρτόκουτο είναι το νησί και αρκεί ένα σπίρτο για να φουντώσει και να γίνει καταστροφή. Όχι δεν ανακαλώ γιατί πληρώνεσαι για να είσαι Τοπική Αυτοδιοίκηση με όλες τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται. Όταν αποφασίσεις να κάνεις την δουλειά σου έλα και πες μου ότι ξέχασα να σου πω ευχαριστώ. Μου χρωστάς ως δημότη δεν σου χρωστώ τίποτα γιατί σε πληρώνω επειδή εσύ το επέλεξες. Όσο για το ένα και μοναδικό συνεργείο δεν με απασχολεί, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Έχω δει δημάρχους να δουλεύουν σαν εργάτες αντί να είναι αραχτοί και να κουνούν το δάχτυλο στους δημότες τους. Έχω δει δήμους ανά την επικράτεια να προχωρούν μπροστά αλλά είχαν και τοπική αρχή με ενσυναίσθηση και κοινωνική ευθύνη. Μην μου ξανακάνεις καμιά κριτική γιατί έχω κάθε δικαίωμα ως δημότης να σε κρίνω και να σε κατακρίνω αφού δεν παράγεις έργο. Εσύ δεν μπορείς να με κρίνεις. Κατάλαβες Στράτο? άλλος ο ρόλος ο δικός σου, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕΣ, και άλλος ο δικός μου».

Ευστράτιος Χαρχαλάκης
«1. Η Διοίκηση του νησιού πασχίζει με ελάχιστο προσωπικό να καθαρίζει 70 οικισμούς. Προσωπικό που ΔΕΝ αποτελεί αρμοδιότητά μας ούτε να προσλάβουμε ούτε να αυξήσουμε ούτε να μειώσουμε ούτε να απολύσουμε. Τόσους έχουμε, με τόσους δουλεύουμε.
2. Η Διοίκηση του νησιού ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να μαζεύει μπάζια και σκουπίδια από τα λαγκάδια και τις κορυφές των βουνών. Είμαστε υποχρεωμένοι να αποκομίζουμε τα οικιακά απορρίμματα και την ανακύκλωση, κάτι που κάνουμε με απόλυτη επιτυχία (εκτός αν και εδώ έχεις παραπονούλια…). Τα προϊόντα ΑΕΚΚ και τα μπάζια απαιτούν ΕΙΔΙΚΗ διαχείριση, ΕΙΔΙΚΑ μηχανήματα και ΕΙΔΙΚΗΣ φύσεως προσωπικό που ΔΕΝ διαθέτουμε. Το μοναδικό μηχάνημα αποκομιδής ΑΕΚΚ ΔΕΝ προλαβαίνει να αδειάζει καθημερινά 15 κάδους ογκωδών σε όλο το νησί. Ας εφαρμόσουμε λοιπόν τον Κανονισμό: αφαίρεση ΟΛΩΝ των κάδων ογκωδών και υποχρέωση των δημοτών να μεταφέρουν τα ογκώδη στο Λαχνό με ίδια μέσα και πληρώνοντας το σχετικό ειδικό τέλος. Να το κάνουμε;
3. Έχεις τεράστιο θράσος και απύθμενη αγένεια, όταν γράφεις ότι τα εισπραττόμενα τέλη δεν ανταποδίδονται. Η αναφορά σου αυτή έχει και άλλων ειδών προεκτάσεις, αλλά ας τις αφήσω προς το παρόν. Ανταποδίδονται στο 20πλάσιο, με τις τεράστιες δαπάνες του Δήμου για ύδρευση, ηλεκτροφωτισμό, καθαριότητα, έργα οδοποιίας και αναπλάσεων κλπ. Εισπράττουμε περίπου 1.200.000 το χρόνο και δαπανούμε σε αναπτυξιακά έργα σχεδόν 40! Ξέρεις γιατί; Γιατί ΔΕΝ καθόμαστε, ΔΕΝ κοιμόμαστε, ΔΕΝ είμαστε «αραχτοί» όπως θρασύτατα αναφέρεις. Διεκδικούμε, παλεύουμε, τσακωνόμαστε καθημερινά με την Κεντρική Διοίκηση για άπειρα θέματα που προφανώς αγνοείς, για θέματα που αφορούν όλο το νησί και όλους τους δημότες και όχι μόνο εσένα.
4. ΝΑΙ, στους υπαλλήλους θα πεις ευχαριστώ. Διότι με ελάχιστο μισθό (800 ευρώ το μήνα ο ΥΕ Καθαριότητας), θα δουλέψουν ΚΑΙ Σάββατα ΚΑΙ αργίες μέσα στο καλοκαίρι που ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και πολλές φορές θα βγουν ΚΑΙ νύχτα που επίσης ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι. Οπότε, ΝΑΙ, θα τους πεις ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και θα το εννοείς κιόλας.
5. Αυτά τα περί μισθοδοσίας, στα επιστρέφω. Δεν μπορώ να πέσω τόσο χαμηλά. Δεν πληρώνομαι ούτε για να κάνω θαύματα, ούτε για να προσλαμβάνω όσο προσωπικό γουστάρω και όποτε γουστάρω, ούτε για να κάνω ό,τι μου καπνίσει. Υπάρχουν Νόμοι και διαδικασίες, είτε σου αρέσει είτε όχι. Στις 8 Οκτωβρίου του 2023, κατέβα για Δήμαρχος και έλα να εφαρμόσεις τις δικές σου καταπληκτικές ιδέες. Εγώ θα σε ψηφίσω πάντως!
6. Οι Δήμαρχοι που έχεις δει «να δουλεύουν σαν εργάτες» αποδεικνύουν την κατάντια της Αυτοδιοίκησης. Τους βγάζω το καπέλο, αλλά ΔΕΝ συμμερίζομαι τη στάση τους και το έχω πει και στους ίδιους. Αλήθεια, πότε είπες ΜΠΡΑΒΟ στον Αντιδήμαρχο Κατσανεβάκη που οδηγούσε την ανακύκλωση επί μήνες χωρίς να είναι αρμοδιότητά του; Πότε είπες ΜΠΡΑΒΟ στον Αντιδήμαρχο Ζαντιώτη που κάνει τον υδραυλικό μέρα μεσημέρι με 42 βαθμούς (!) χωρίς να έχει σχετική υποχρέωση; Πότε είπες ΜΠΡΑΒΟ στους τοπικούς Προέδρους που για 300 ευρώ το μήνα επιτελούν καθήκοντα που ανήκουν αποκλειστικά στο υπαλληλικό προσωπικό που όμως ΔΕΝ υπάρχει; Πότε είπες ΜΠΡΑΒΟ στο Δήμαρχο που αντί να ασχολείται αποκλειστικά με αναπτυξιακά και αυτοδιοικητικά θέματα (όπως προβλέπεται από το ρόλο του), συντάσσει ο ίδιος, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα πολλές φορές, έγγραφα (5.500 έγγραφα έχω γράψει ο ίδιος από το 2014 μέχρι σήμερα!), τα αναρτά στη Διαύγεια και κάνει το Γραμματέα του Δήμου του; Ποτέ! Αν εσύ πιστεύεις σε αυτή την Αυτοδιοίκηση, δικαίωμά σου. Εγώ πιστεύω στην Αυτοδιοίκηση που θα έχει προσωπικό και εργαλεία για να δουλεύει και που οι αιρετοί δεν θα οδηγούν τα σκουπιδιάρικα.
7. Αν κάνεις μια βόλτα στο νησί, σε ΟΛΟ το νησί, από το Μουδάρι, μέχρι το Καψάλι, θα δεις αν παράγω έργο ή όχι. Είμαι ΠΑΡΑ πολύ περήφανος για το έργο μου, ΠΑΡΑ πολύ περήφανος για την ομάδα και τους συνεργάτες μου, ΠΑΡΑ πολύ ευγνώμων στο ελάχιστο προσωπικό του Δήμου, που χειρίζεται έργα 40 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς καμία απολύτως υποστήριξη. Και έτσι θα συνεχίσω να κάνω.
8. Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, σε παραπέμπω στην πρόσφατη απόφαση του Σ.Τ.Ο. Εκτός αν είσαι της άποψης να αγοράσουμε και δικά μας Canadair: https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%A80%CE%968%CE%A9%CE%9B%CE…
9. Καληνύχτα…»

Ελίνα Γαλανοπούλου
«Ευστράτιος Χαρχαλάκης Μπλα, μπλα, μπλαααα, Ταμπέλα ξέχασες να βάλεις Δήμαρχε στο λογίδριο: Επί Δημαρχίας Ευστράτιου Χαρχαλάκη. Εννοείται ότι θα αποταθώ και στη Πολιτική Προστασία και όπου δει με φωτογραφίες και ανάλογα σχόλια».

Ευστράτιος Χαρχαλάκης
«Μην ξεχάσεις να τους ζητήσεις να μας στείλουν ένα Canadair. Και αν δεν έχουν πιλότο, δε βαριέσαι! Θα πιλοτάρει ο Δήμαρχος! 1740€ το μήνα του σκάμε! Να μάθει να πιλοτάρει κιόλας! Επίσης, να ζητήσεις ένα μηχάνημα D12 για να ανεβαίνει στις πλαγιές και να ισοπεδώνει τα βουνά. Και αυτό ο Δήμαρχος θα το οδηγήσει! Τόσα λεφτά παίρνει!»

Ελίνα Γαλανοπούλου
«Έλα τώρα Δήμαρχε, κάνεις σαν υστερικιά λαϊκίστική ντουντούκα, θα ξαναβγείς ελλείψει άλλων υποψηφίων και λόγω οριακών αντοχών των αντιπάλων σου. Ουδείς αντέχει έναν συνεχή βερμπαλισμό κενό ουσίας, νοημάτων και σημασίας. Θα υποβάλεις και μερικές μελέτες ακόμα που να είναι αδύνατο να επιδοτηθούν, μεγάλε ούτε Μακεδονία/Κρήτη/Πελοπόννησος δεν ζητούν αυτά τα ποσά, για να δείξεις ότι κάνεις έργο, θα μοιράσεις και μια κάποια δραστηριότητα παντός είδους και θα ξαναβάλεις ταμπέλες κάτω από γλόμπους φωτισμού που οδηγούν τους περιοίκους είτε στην αυπνία είτε στο κέντημα».

Ευστράτιος Χαρχαλάκης
«Σε ευχαριστώ που μας συγκρίνεις με τη Μακεδονία (την κανονική υποθερω, οχι τη Βόρεια), την Πελοπόννησο και την Κρήτη! Μπράβο μας αν συγκρινομαστε με αυτούς! Τα 40 εκατομμύρια είναι υπαρκτά έργα που το νησί ζητούσε επί πολλά χρόνια, όποτε μπορείς να πας στους Προέδρους και να τους πεις οτι ο Δήμαρχος είναι βερμπαλιστης επειδή ζητάει πολλά λεφτά για τον τόπο του. Σε παρακαλώ κανε το! Και μια απορία: κατω απο ποιο γλόμπο εβαλα ταμπέλα με το όνομά μου;».

Ευστράτιος Χαρχαλάκης
«Γιατί δεν πας να πεις στους κατοίκους και επαγγελματίες της Αγιας Πελαγίας οτι είμαι βερμπαλιστης επειδή αξιώνω (και καταφέρνω, αυτό το αποκρυπτεις βέβαια..) μεγάλα έργα όπως αυτο; https://kythira.gr/…/xekinaei-to-neo-diktyo-ydreysis…/»

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 + three =

Exit mobile version