Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρήστος Σπίρτζης: Πιάστηκε στον ύπνο το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

Χρήστος Σπίρτζης: Πιάστηκε στον ύπνο το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

Συνεχίζουν την επικοινωνιακή πολιτική ακόμη και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

xristos-spirtzis

Σε δήλωση προέβη ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, της  Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με την σημερινή ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, για την καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

Ο κος Σπίρτζης κάνει λόγο για επιτελικό μπάχαλο, με κύρια συνθετικά στοιχεία, την ανοργανωσιά, ανικανότητα και την προκλητική συμπεριφορά που βιώνουν οι πολίτες της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση του κου Σπίρτζη.

Η σημερινή ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά για την πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται σε Κορινθία και Δυτική Αττική, έχοντας αφήσει πίσω της δεκάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα δασικής έκτασης, καλλιεργειών και καταστροφές σε περιουσίες πολιτών περιελάμβανε την κυνική παραδοχή ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη πιάστηκε για μία ακόμη φορά στον ύπνο.

Ο κος Χαρδαλιάς που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχανε ευκαιρία να μιλήσει για την έγκαιρη προετοιμασία και την πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού παραδέχθηκε ότι λείπουν 29 εναέρια μέσα πυρόσβεσης τα οποία θα είναι στο σύνολο τους διαθέσιμα στα μέσα Ιουνίου!

Και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και δεκαετίες, η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου, και ενώ οι επιστήμονες παγκοσμίως εξηγούν ότι η κλιματική αλλαγή φέρνει νωρίτερα και μεγαλύτερης έντασης φαινόμενα φυσικών καταστροφών, ο κύριος Χαρδαλιάς τόλμησε να ξεστομίσει ότι το επιτελικό μπάχαλο δικαιολογείται επειδή βρισκόμαστε… εκτός αντιπυρικής περιόδου.

Χθες, ο κύριος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την συμμετοχή 17 εναέριων μέσων. Όσοι, όμως, ήταν παρόντες στην μάχη αντιμετώπισης της πυρκαγιάς καταγγέλουν ότι υπήρχαν ελάχιστα πτητικά μέσα διαθέσιμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπάρχοντα μέσα είναι ασυντήρητα. Το βέβαιο είναι ότι τα εναέρια μέσα που συμμετείχαν στην κατάσβεση ήταν ανεπαρκέστατα.

Να θυμίσουμε στον κύριο Χαρδαλιά ότι στις 23 Μαρτίου πήρε μέρος μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε ευρεία σύσκεψη στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: “την προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου (έως 31 Οκτωβρίου)”.

Το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος και τα αποτελέσματα της ανοργανωσιάς, της ανικανότητας και της προκλητικής τους συμπεριφοράς τα βιώνουν στο πετσί τους οι πολίτες της χώρας.

Ενδεικτικό του χάους είναι ότι ο νόμος Χαρδαλιά για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί αφού εκκρεμεί η έκδοση της κανονιστικής διάταξης που θα επιτρέψει τη συγκρότηση του συντονιστικού οργάνου. Δεν προκαλούν, λοιπόν, εντύπωση οι καταγγελίες των πολιτών στις πληγείσες περιοχές για έλλειψη συντονισμού και για απουσία επαρκών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, το καλοκαίρι φτάνει σε λίγες ημέρες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Την καλούμε έστω και τώρα να σοβαρευτεί, να σηκώσει μανίκια και να εργαστεί για την προστασία της χώρας και των πολιτών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + fifteen =

Exit mobile version