Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Χωρίς στίγμα κινείται το Τσεσμέ στο Αιγαίο

Χωρίς στίγμα κινείται το Τσεσμέ στο Αιγαίο

Η πορεία του ωκεανογραφικού «Τσεσμέ» παραμένει αδιευκρίνιστη από το μεσημέρι της Πέμπτης, 18/02.

ploio-cesme

Χωρίς να μεταδίδει στίγμα κινείται από την Πέμπτη το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» για το οποίο έχει εκδοθεί Navtex από την Τουρκία με ισχύ έως τις 2 Μαρτίου.

Η πορεία του ωκεανογραφικού «Τσεσμέ», που δεν συνοδεύεται, παραμένει αδιευκρίνιστη από το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση προς το Αιγαίο και συγκεκριμένα ανοιχτά της Ίμβρου. Με δεδομένο ότι ούτε από το υπουργείο της Τουρκίας ούτε από τα ΜΜΕ της χώρας μεταδίδεται κάτι σχετικό με το «Τσεσμέ», δεν είναι ακόμα γνωστό αν το ωκεανογραφικό σκάφος συνοδεύεται από κάποιο πολεμικό πλοίο.

Παρά το γεγονός ότι η τουρκική Navtex είναι εντός διεθνών υδάτων, η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αγκυρα καθώς σημειώνει ότι η έκδοση Navtex από τον σταθμό της Σμύρνης είναι παράνομη. Η Αθήνα παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων χωρίς ακόμα να είναι βέβαιο ότι το «Τσεσμέ» θα κατευθυνθεί τελικά προς την περιοχή της νέας Navtex στο κεντρικό Αιγαίο.

Παράλληλα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένει την απάντηση της Αγκυρας στην πρόσκληση για τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών. Οπως δήλωσε την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η πρόσκληση αφορά την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου, με την Αθήνα να αναμένει την απάντηση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 5 =

Exit mobile version