Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Χαρχαλάκης: Θα προσφύγει δικαστικά κατά του Kythera.News

Χαρχαλάκης: Θα προσφύγει δικαστικά κατά του Kythera.News

stratos charchalakis

Την πρόθεσή του να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, αν ο συντάκτης του άρθρου του Kythera.News για το θέμα της συσσώρευσης κάδων στην προβλήτα Παναγιώτη Κορωναίου – Πουλάκη, στην Αγία Πελαγία, «δεν ανασκεύασει άμεσα τα ψέματά του» περί μόλυνσης του αιγιαλού από τα απορρίμματα, εξέφρασε, μέσω ανάρτησης στο facebook, το βράδυ της Τρίτης, 03/05, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Αναφέροντας στην εν λόγω ανάρτηση, πως έχει ενημερώσει τον εκδότη του Kythera.News για το ότι «η μόλυνση και ρύπανση του αιγιαλού λόγω των κάδων απορριμάτων» στο συγκεκριμένο σημείο «συνιστά συκοφαντία», ομολογεί, εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτός είναι ο αποστολέας των μηνυμάτων, τα οποία, ο εκδότης και ιδιοκτήτης του ιστοτόπου, Ιππόλυτος Πρέκας, αποκάλυψε και κατήγγειλε χθες, με άρθρο του.

Ακολουθεί η δήλωση του δημάρχου Κυθήρων:

«Χθες ο ιστοτοπος kythera.news παρουσίασε αυτή τη φωτογραφία με τους αφρούς από τα 12 μποφωρ στην Αγία Πελαγία (προ μηνών) συνδέοντας την ως αποτέλεσμα μόλυνσης και ρύπανσης του αιγιαλού λόγω των κάδων απορριμάτων. Ενημέρωσα άμεσα τον εκπρόσωπο του εν λόγω site οτι αυτό συνιστά συκοφαντία και θα αναζητηθουν ποινικές ευθύνες. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καλύπτεται πίσω από fake news, αυθαίρετες ερμηνείες και παραπλανητικες ειδήσεις για να υπηρετήσει ο, τι νομίζει πως υπηρετεί. Επιπλέον να ενημερώσουμε ότι κατά πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου η προειδοποίηση λήψης νομικών μέσων σε καμία περίπτωση δε συνιστά απειλή αλλά ξεκάθαρο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη. Μέσω αυτού του δημοσιευματος δημιουργήθηκαν ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες ότι δήθεν οι κάδοι απορριμάτων στο λιμένα Αγίας Πελαγίας προκαλούν “μόλυνση και ρύπανση του αιγιαλού”. Δεν γνωρίζω αν ο συντάκτης του άρθρου αυτού έχει νόμιμη δημοσιογραφικη ιδιότητα, αυτό θα ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές, αλλά εάν δεν ανασκεύασει άμεσα τα ψέματα του θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Καλά τα κηρύγματα περί ανεξαρτησίας των ΜΜΕ αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται και από την έκφραση αποτροπιασμου προς τα fake news και την παραποίηση της αλήθειας. Αλλιως ειναι τελείως προσχηματικα.»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 2 =

Exit mobile version