Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Άσπρισαν τα Κύθηρα, προβλήματα με διακοπές ρεύματος

Άσπρισαν τα Κύθηρα, προβλήματα με διακοπές ρεύματος

kythira-kakokairia-elpida

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε στα Κύθηρα το βράδυ της 24ης προς 25η Ιανουαρίου, με το ξημέρωμα να βρίσκει το νησί ντυμένο στα λευκά, απ’ άκρη σ’ άκρη.

Το φαινόμενο ήταν εντονότερο στην περιοχή μεταξύ Αρωνιαδίκων και Λειβαδίου, με το τρίγωνο Βίγλα – Σκληρή – Αγία Ελέσα να δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού.

Διακοπές ρεύματος

Προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης προέκυψαν σε διάφορα μέρη του νησιού λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Από την ΔΕΗ μας αναφέρθηκε πως έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος σε Παλαιόπολη, Διακόφτι, Αραίους, Αυλέμονα και Μυλοπόταμο ενώ σε Δρυμώνα και Πιτσινιάνικα υπάρχει μερική ηλεκτροδότηση. Τα προβλήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, πρόκειται να αποκατασταθούν εντός της ημέρας.

Για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, τοποθετήθηκε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Με δυσκολίες οι μετακινήσεις, απεγκλωβισμοί οδηγών

Προβλήματα εντοπίζονται στην κυκλοφορία των οχημάτων, με την Πολιτική Προστασία να συνιστά στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Πάντως, ο κεντρικός οδικός άξονας του νησιού έχει απελευθερωθεί, χάρη στην ενεργοποίηση 2 μηχανημάτων έργου, ενώ, η αναμενόμενη βελτίωση του καιρού κατά την διάρκεια της ημέρας, συνηγορεί προς μια έγκαιρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ιδιαίτερα προβλήματα, πάντως, δεν αναφέρθηκαν, με την Πυροσβεστική να προχωρά στον απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν εντός των αυτοκινήτων τους, με τα εν λόγω περιστατικά να λαμβάνουν χώρα σε Αρωνιάδικα, Αυλέμονα και Φράτσια.

Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια ζημιά, καταστροφή ή κίνδυνος ζωής, παρατίθενται οι τηλεφωνικοί αριθμοί των αρμόδιων αρχών τους οποίους μπορούν να καλέσουν οι πολίτες.

  • Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων +30 27360 31206
  • Αστυνομικό Τμήμα Ποταμού +30 27360 33222
  • Πυροσβεστική +30 27360 33199
  • Πολιτική Προστασία Κυθήρων (Ι. Κατσανεβάκης) +30 6986107452

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − nine =

Exit mobile version