Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Ασφαλές νησί τα Κύθηρα παρά την γενικευμένη ανησυχία στον τουρισμό

Ασφαλές νησί τα Κύθηρα παρά την γενικευμένη ανησυχία στον τουρισμό

koinonikos-tourismos

Οι συνθήκες που επικρατούν στο υγειονομικό τοπίο εσχάτως, δικαιολογούν την οποιαδήποτε ανησυχία για το τί μέλλει γενέσθαι. Ειδικά, όσον αφορά τις τουριστικές ροές προς τη χώρα μας -και με δεδομένη την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα– η κάθε μέρα φέρνει δικά της δεδομένα, με τις πολιτικές της κάθε χώρας να τροποποιούνται κατά το δοκούν, ανάλογα με τις εκάστοτε εξελίξεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη άρνηση των ελληνικών αρχών να επιτρέψουν την είσοδο στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατάσαραϊ, για το φιλικό της 13ης Ιουλίου με τον Ολυμπιακό, εφόσον η τουρκική ομάδα -τα μέλη της οποίας είχαν υποβληθεί σε τεστ PCR σε τουρκικό έδαφος προ της πτήσης- δεν δέχτηκε να υποβληθεί σε rapid test, άμα τη άφιξή της στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το γενικό κάδρο, το οποίο παρουσιάζεται ευμετάβλητο. Στην επιμέρους εξίσωση, και όσον αφορά τα Κύθηρα, η επιδημιολογική εικόνα, όπως αποτυπώνεται από τα καταγεγραμμένα στοιχεία, κατοχυρώνουν ένα επίπεδο ασφάλειας που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την γενική ανοσία του πληθυσμού και την ανθεκτικότητα των υπαρχόντων εμβολίων στις έως τώρα μεταλλάξεις της νόσου covid-19.

Με αυτό ως δεδομένο, οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί, γνωρίζουν ότι στον κυρίως χώρο δράσης τους -δηλαδή στα Κύθηρα- οι συνθήκες είναι ευμενώς προσδιορισμένες. Ικανοποιητικός αριθμός εμβολιασμένων και συστράτευση φορέων στην επιχείρηση «Ελευθερία». Το Νοσοκομείο -αν και δεν δηλώνει αρμόδιο- δέχεται την διενέργεια rapid test σε περίπτωση που ο τουρίστας επιθυμεί να επισκεφτεί την Κρήτη ή να επιστρέψει με απευθείας πτήση στην χώρα του, όταν αυτή απαιτεί το συγκεκριμένο τεστ για τον επαναπατρισμό. Παράλληλα, rapid tests διενεργούν και ιδιώτες ιατροί και φαρμακοποιοί στα Κύθηρα, με την καταβολή αντιτίμου, όταν αυτό τους ζητηθεί.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος, με προσωπικές ενέργειες του δημάρχου, Ευστρατίου Χαρχαλάκη, έχει εξασφαλίσει μοριακό αναλυτή μεγάλης αξίας για το Νοσοκομείο Κυθήρων, μέσω του οποίου ο επισκέπτης θα μπορεί να υποβάλλεται σε μοριακό τεστ, εφόσον το επιθυμεί.

Με το προσεχές διάστημα να κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμο για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις αυτών στον τουριστικό κλάδο, τα Κύθηρα έχουν εξασφαλισμένο το πρωτογενές «υλικό» για την ασφαλή υποδοχή και διαμονή των τουριστών, με την ελπίδα η γενική τάση της πανδημίας να μην επιβάλλει νέα, επί το χείρον, δεδομένα, που θα επηρεάσουν και το νησί μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × five =

Exit mobile version