Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Aqua Jewel: Βάζει «κόφτη» στο Διακόφτι και ντουγρού… για Αγία Πελαγία!

Aqua Jewel: Βάζει «κόφτη» στο Διακόφτι και ντουγρού… για Αγία Πελαγία!

apergia-mmm-demena-ta-ploia-sta-limania

Για άλλη μια φορά, οι νότιοι άνεμοι του Διακοφτίου λειτούργησαν αποτρεπτικά στο να καταφέρει το πλοίο της γραμμής, Aqua Jewel, να προσεγγίσει το λιμάνι και να δέσει εκεί. Αντ’ αυτού, το δρομολόγιο παρέκκλινε την υστάτη της πορείας του, για να καταλήξει στην Αγία Πελαγία.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, 31/01, κατά την επιστροφή του πλοίου από Κρήτη και Αντικύθηρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤΣΙΡΙΓΟ FM, στην ταλαιπωρία συνέτεινε το γεγονός ότι η απόφαση για εκτροπή του δρομολογίου πάρθηκε  τελευταία στιγμή από τον καπετάνιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος ενημέρωσης των επιβατών, που είχαν ήδη μεταβεί στο Διακόφτι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο αδυνατεί να προσεγγίσει το λιμάνι του Διακοφτίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, γεγονός που εγείρει ερωτήματα περί της καταλληλότητάς του, αν αναλογιστούμε ότι τα πλοία της γραμμής που προηγήθηκαν στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, δεν αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα με την ίδια συχνότητα.

Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι ο συγκεκριμένος καπετάνιος φαίνεται να έχει προαποφασίσει ότι στις περιπτώσεις σαν τη χθεσινή – με έντονους νότιους ανέμους – δεν θα επιχειρεί καν να προσεγγίσει το λιμάνι του Διακοφτίου αλλά θα συνεχίζει για την Αγία Πελαγία. 

Ένα πρόβλημα λοιπόν που επαναλαμβάνεται, είναι σίγουρα ενοχλητικό και απαιτεί την δέουσα προσοχή από πλευράς πλοικτήτριας εταιρείας. Άλλωστε, τα παράπονα που διατυπώνουν κατά καιρούς πάνω στο θέμα, τόσο η τοπική κοινωνία όσο και το επιβατικό κοινό, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × five =

Exit mobile version