Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Aqua Jewel: Η τελευταία άφιξη και η ανίχνευση ενός θετικού

Aqua Jewel: Η τελευταία άφιξη και η ανίχνευση ενός θετικού

Η διακινούμενη πληροφορία για 13 κρούσματα του νέου κορονοϊού, σχετίζεται με την  επιβεβαίωση ενός ακόμη θετικού στον ιό, χθες Τρίτη, 10/11. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο κρούσμα συγκαταλέγεται στους 130 επιβάτες του Aqua Jewel που αφίχθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νησί μας.

Το Kythera.News επικοινώνησε με το πρακτορείο του πλοίου και ενημερώθηκε για τις ενέργειες της πλοιοκτήτριας εταιρείας πάνω στο θέμα. Όπως μας αναφέρθηκε, διενεργήθηκαν διαγνωστικά τεστ σε όλο το πλήρωμα και έγινε απολύμανση στο πλοίο.

Να επισημανθεί εδώ, ότι το Νοσοκομείο Κυθήρων – όπως άλλωστε και όλα τα νοσοκομεία της χώρας -, δεν εκδίδει ανακοινώσεις με αριθμό κρουσμάτων. Ως εκ τούτου, η πληροφόρηση πάνω στο θέμα πρέπει να θεωρείται ανεπίσημη και ως τέτοια να αντιμετωπίζεται. Σε αυτό το πλαίσιο, και οι υπόλοιποι εκ των 130 επιβατών που εισήλθαν στο νησί από την συγκεκριμένη πύλη εισόδου, είναι “δυνητικοί φορείς”, γι’αυτό και οι Αρχές συστήνουν σε όποιον ταξιδεύει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα άμα τη άφιξή του στον τόπο προορισμού του (αυτοαπομόνωση, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων).

Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ένα κλίμα τοξικότητας έχει αναπτυχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως παρατηρείται σε σχόλια κάτω από συγκεκριμένες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Αυτά τα σχόλια, αν και καλοπροαίρετα στις πλείστες των περιπτώσεων, συντηρούν ένα κλίμα νοσηρότητας που δεν συνάδει με την δεδηλωμένη πρόθεση της κοινωνίας να αντιμετωπίσει την πανδημία με αίσθηση “συλλογικής υπευθυνότητας”. Προαπαιτούμενο, θα πρέπει να είναι, να μην προβαίνουμε σε πρόωρους αφορισμούς, γενικεύσεις ή εύκολες κατηγοριοποιήσεις, διότι σε μια κλειστή κοινωνία όπως αυτή των Κυθήρων, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν εξιλαστήρια θύματα, για ένα “έγκλημα”, του οποίου είμαστε όλοι “ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες”.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + 18 =

Exit mobile version