Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Με απουσίες, απρόοπτα και εντάσεις συνεχίστηκε η Γύρα της Μυρτιδιώτισσας

Με απουσίες, απρόοπτα και εντάσεις συνεχίστηκε η Γύρα της Μυρτιδιώτισσας

Φωτογραφία Adelin FM

Με την ηχηρή… απουσία της Φιλαρμονικής Ποταμού, ελέω κορονοϊού, συνεχίστηκε, σήμερα, Παρασκευή της Διακαινησίμου και εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, η Γύρα της πανσέπτου ιεράς εικόνας της Μυρτιδιώτισσας.

Πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ποταμό

Με πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ιλαριωτίσσης, στον Ποταμό, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ.κ.Σεραφείμ, εορτάστηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που τελείται την Παρασκευή της Διακαινησίμου, δηλαδή την εβδομάδα που ακολουθεί μετά το Άγιο Πάσχα.

gyra-myrtidiotissas-theia-leitourgia-potamos
Φωτογραφία Adelin FM

Στην θεία λειτουργία παραβρέθηκαν, όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ του Adelin FM, ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και η διευθύντρια του Λυκείου.

Άρνηση εισόδου στο Γηροκομείο και αντίδραση Μητροπολίτη

Φωτογραφία Adelin FM

Με το πέρας της θείας λειτουργίας, ξεκίνησε η Γύρα της ιερής εικόνας. Ένταση δημιουργήθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Adelin FM, στην πρώτη στάση της λιτάνευσης, στο Γηροκομείο, όπου η διεύθυνση, επικαλούμενη τα μέτρα κατά του κορονοϊού, αρνήθηκε την είσοδο της εικόνας, τόσο στο εσωτερικό του κτηρίου όσο και στον προαύλιο χώρο, με την αντίδραση του Μητροπολίτη να είναι άμεση. «Να είστε καλά, ο Θεός να σας συγχωρήσει», αναφώνησε ο ποιμενάρχης, με το περιστατικό να μην παίρνει διαστάσεις.

Στο νοσοκομείο με όχημα της Εγχωρίου

Τελευταία στάση της ημέρας για την ιερή εικόνα, το Νοσοκομείο Κυθήρων, “Τριφύλλειο”, όπου μεταφέρθηκε εντός κουβουκλίου, πάνω σε όχημα της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων – Αντικυθήρων.

Φωτογραφία Adelin FM

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × one =

Exit mobile version