Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Αποκλειστικό: Ο Βαγγέλης Βενάρδος απαντά στο Kythera.News

Αποκλειστικό: Ο Βαγγέλης Βενάρδος απαντά στο Kythera.News

vangelis-venardos πρόεδρος της εγχωρίου περιουσίας

Με δεδομένη τη συνέχιση των αντιδράσεων πάνω στις αποφάσεις της ΕΕΠΚΑ για τη μίσθωση της σπηλιάς της Χύτρας και την αύξηση των τιμών στις προς εκμίσθωση παραλίες του νησιού το Kythera.News επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο της επιτροπής κο Ευάγγελο Βενάρδο, για να λάβει περισσότερη ενημέρωση πέραν της κοινής ανακοίνωσης που εκδόθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 από το δημαρχείο.

Ο κος Βενάρδος ερωτώμενος αν θα προβεί η Επιτροπή σε ξεχωριστή και αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με τα θέματα αυτά μας απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα νέας ανακοίνωσης και ισχύουν τα όσα αναφέρονται στην κοινή ανακοίνωση.

Με βάση την κριτική που ασκήθηκε τόσο από πολίτες και επιχειρηματίες όσο και από τις δημοτικές παρατάξεις ύστερα από την κοινή ανακοίνωση και την δημιουργία ευλόγων ερωτηματικών, ζητήσαμε από τον κύριο Βενάρδο να μα δώσει μια πιο σαφή πληροφόρηση για τα φλέγοντα θέματα Χύτρας και παραλιών.

Τελικά μετά από όλα αυτά θα ισχύσει ή όχι η απόφαση για την Χύτρα, είτε φέτος, είτε μελλοντικά; Ο κος Βενάρδος δε θέλησε να απαντήσει με ένα ναι ή με ένα όχι, μας είπε χαρακτηριστικά ότι το θέμα είναι «στον αέρα», όχι μόνο λόγω των αντιδράσεων και της έκτασης που πήρε, αλλά και επειδή παρουσιάστηκε ενδιαφέρον και από άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη Χύτρα. Επανέλαβε την άποψη ότι όποια κι αν είναι η τελική έκβαση, η Επιτροπή θα πρέπει να κατοχυρώσει ένα εύλογο έσοδο προς όφελος του έργου της και των υποχρεώσεών της.

Ρωτήσαμε επίσης τον κο Βενάρδο να μας απαντήσει τι θα ισχύσει εν τέλει για το θέμα της αύξησης των τιμών εκκίνησης στις προς εκμίσθωση παραλίες και μας είπε ότι θα ισχύσουν όσα έχουν ανακοινωθεί με την  σχετική προκήρυξη της 5ης Φεβρουαρίου 2021.

Σε μία γενικότερη τοποθέτηση όσον αφορά τη λειτουργία του οργανισμού μας είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η επιτροπή καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά προβλήματα που προέρχονται από το παρελθόν, ενώ μας ενημέρωσε και για μία πρόσφατη αρνητική εξέλιξη με επιβολή προστίμου ύψους περίπου €67.000 από την Υπηρεσία Δόμησης Πειραιά στην ΕΕΠΚΑ όσον αφορά το λιμάνι στο Διακόφτι. Κλείνοντας, μας είπε ότι η επιτροπή μάχεται και διεκδικεί σε μία σειρά ζητημάτων που άπτονται των συμφερόντων του Κυθηραϊκού Λαού και για τα οποία θα παράσχει αναλυτική ενημέρωση όποτε του ζητηθεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × three =

Exit mobile version