Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Ανασκόπηση: Απρίλιος 2021

Ανασκόπηση: Απρίλιος 2021

paraligo-pnigmos-sto-kapsali

Έργα, πριν πούμε το νερό, νεράκι

Με το φαινόμενο της λειψυδρίας να μαστίζει τα Κύθηρα τα τελευταία χρόνια, οι φορείς του νησιού συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος είναι… νερό και εξαγγέλλουν έργα προς ενίσχυση των υφιστάμενων δομών υδρο-παροχής. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Δήμος ανακοίνωσε νέο δίκτυο ύδρευσης, από Μαραθέα έως Καρβουνάδες, ενώ υποβλήθηκαν προτάσεις για ένταξη ενός συνολικού πακέτου έργων ύδρευσης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Γυαλιά, καρφιά, φώτα ψυχρά και… μπάλα

Τον Απρίλιο, τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία των Κυθήρων, οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού, ενισχύοντας περαιτέρω την έξωθεν καλή μαρτυρία του νησιού, ως εκ των διακριθέντων στον τομέα.

Την ίδια ώρα, η ανακύκλωση ιδεών σχετικά με τον νέο φωτισμό στο Καψάλι, είχε ως αποτέλεσμα έναν «νοσοκομειακού τύπου» ψυχρό φωτισμό, μεγάλης έντασης, που προκάλεσε αντιδράσεις εντός της κοινότητας και είδε τον Δήμαρχο να ξιφουλκεί με τον εικαστικό Ορέστη Χάρο, εντός, εκτός και επί τα αυτά.

Το νησί, επίσης, ανανέωσε το αθλητικό του υπόβαθρο, με την έγκριση χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις σε Φριλιγκιάνικα και Ποταμό, προϋπολογισμού 900.000€.

Ημερολόγιο πανδημίας

Στα νέα από το μέτωπο του κορονοϊού, είχαμε την έναρξη των οριζόντιων εμβολιασμών, μέσω της συγκρότησης λιστών για τους κατοίκους. Την ίδια ώρα, είχαμε την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των κατοίκων των Αντικυθήρων με την 1η δόση εμβολίου. Μέσα σε όλα, παρατηρήθηκε και το φαινόμενο της μαζικής εισροής Τσιριγωτών που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας για να επωφεληθούν της γρήγορης και άμεσης εμβολιαστικής κάλυψης. Ο εμβολιαστικός τουρισμός ήταν πλέον γεγονός. Όπως, γεγονός αποτέλεσε η συνεχιζόμενη αντίδραση του κλήρου για τα μέτρα προστασίας κατά την περίοδο του επερχόμενου Πάσχα, με τους κληρικούς Κυθήρων και Αντικυθήρων να εκδίδουν σχετική ανακοίνωση και τον Μητροπολίτη Σεραφείμ να αποστέλλει -από κοινού με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά- επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο.

Και από Απρίλη… καλοκαίρι

Τί κι αν ήμασταν ακόμα στην καρδιά της άνοιξης; Ήδη από τον Απρίλη, οι πάντες είχαν πλέον συντονιστεί στις συχνότητες του καλοκαιριού. Έτσι, οι υπεύθυνοι του νεοσύστατου Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Κυθήρων CeriGo, Βανέσσα Ράϊκου και Στάθης Φάρος, έδωσαν διαδικτυακή συνέντευξη στο Kythera.News, στην οποία, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη σύμπλευσης όλων των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Την ίδια ώρα, παρουσιαζόταν το νέο τουριστικό λογότυπο του Δήμου Κυθήρων, ενώ, μέσα στον μήνα, ο Κυθήριος βουλευτής ‘Α Πειραιώς, Κώστας Κατσαφάδος, ανακοίνωνε την έναρξη δευτέρου δρομολογίου την βδομάδα για την γραμμή Κύθηρα – Γύθειο. Τα δυσοίωνα νέα, όμως, θα έρχονταν από το εξωτερικό, με την Europa Nostra, να συμπεριλαμβάνει τα Κύθηρα στον κατάλογο των 7 υπό απειλή μνημείων και περιοχών πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης για το 2021.

 

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + 3 =

Exit mobile version