Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Ανασκόπηση 2021: Φεβρουάριος

Ανασκόπηση 2021: Φεβρουάριος

kythira chytra

Απο-στειρωμένη αρχή

Ξεκίνημα στον μήνα, με ανταλλαγή πυρών για το θέμα των αδέσποτων στο νησί, με την κτηνίατρο, Κατερίνα Σταθάτου, να καταγγέλει τον Δήμο για μη τήρηση των συμφωνηθέντων στο θέμα του εμβολιασμού των αδέσποτων και τον Δήμαρχο να παρεμβαίνει μέσω… facebook.

Από αέρος, η ζωή «κύκλους κάνει»

Η ζωή «κύκλους κάνει» και αυτό, όσον αφορά τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, μεταφράζεται στην αεροπορική επανασύνδεση των Κυθήρων με την Θεσσαλονίκη. Στις 10 Φεβρουαρίου, η AEGEAN ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δρομολογίων, με αρχή την 4η Ιουλίου, ένα γεγονός κομβικής σημασίας για την συνολική τόνωση της τουριστικής κίνησης στο νησί την χρονιά που βαίνει προς το τέλος της.

Ημερολόγιο πανδημίας

Την ώρα που τα κρούσματα στο νησί παίρνουν την ανιούσα, ειδικό κλιμάκιο του Νοσοκομείου Κυθήρων «σηκώνει μανίκια» και ξεκινά τους εμβολιασμούς στους τρόφιμους του Γηροκομείου, με μια πρώτη νότα αισιοδοξίας να αχνοφαίνεται από το μέτωπο της πανδημίας.

Δύο γάμοι…

Τον Φεβρουάριο, στα Κύθηρα, καταγράφονται δύο πρωτιές. Συστήνεται στους Τσιριγώτες ο «Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Κυθήρων Cerigo», ενώ ο Δήμος επιτυγχάνει την μεγαλύτερη έκπτωση, ανάμεσα στους 66 δήμους της Αττικής, στο επιβαλλόμενο τέλος ταφής στον χώρο της ανακύκλωσης.

… και μια κηδεία

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας προωθεί την μίσθωση της Σπηλιάς της Χύτρας, με πρόταση του νομικού συμβούλου για ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό και τιμή εκκίνησης τα €5.000,00 ετησίως.

Τον λόγο, στην συνέχεια, παίρνουν οι πολίτες, οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι στην δημοσκόπηση του Kythera.News με θέμα την μίσθωση της Σπηλιάς, απευθύνουν βροντερό ΟΧΙ στην απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου και του προέδρου της, Ευάγγελου Βενάρδου.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × three =

Exit mobile version