Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αμοργός: Άθληση και μάθηση με τα “Αθλητικά Μονοπάτια”

Αμοργός: Άθληση και μάθηση με τα “Αθλητικά Μονοπάτια”

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα διεξαχθεί για τρεις εβδομάδες, από την 1η Ιουλίου έως και τις 21 Ιουλίου και η Αμοργός βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά που θα διεξαχθούν τα "Αθλητικά Μονοπάτια".

amorgos-athlisi-kai-mathisi

Τα αγαπημένα «Αθλητικά Μονοπάτια» επιστρέφουν για ακόμα μία χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που ζουν μόνιμα σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας να χαρούν ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο άθληση, χαρά και μάθηση! Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα διεξαχθεί για τρεις εβδομάδες, από την 1η Ιουλίου έως και τις 21 Ιουλίου και η Αμοργός βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά που θα διεξαχθεί αυτό το πολύ σημαντικό πρόγραμμα.

Για πρώτη χρονιά φέτος στην Αμοργό, θα υπάρξει παράλληλη διεξαγωγή του προγράμματος στην Αιγιάλη και στα Κατάπολα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, επαφή με λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, μουσικοκινητικά & κιναισθητικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων που αφορούν τη διατροφή και το περιβάλλον. Κάθε δραστηριότητα που εντάσσεται στα «Αθλητικά Μονοπάτια» θα διεξάγεται σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19.

Επιπλέον αυτών των δραστηριοτήτων, τα φετινά «Αθλητικά Μονοπάτια» έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν δύο ιδιαίτερες συνεργασίες, με το εργαστήρι μαθηματικών WhyMath και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Safe Water Sports, όσον αφορά την προσθήκη νέων μαθησιακών προσεγγίσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο καλοκαιρινό μας πρόγραμμα!

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» διοργανώνονται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διεξαγωγή του καλοκαιρινού προγράμματος Αθλητικά Μονοπάτια. Ως Δήμος στηρίζουμε ένα υπέροχο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης που μέσα από το παιχνίδι και με την καθοδήγηση των εξιδεικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής, δίνει στα παιδιά μας γνώση και χαρά. Ευχαριστώ τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο πρόγραμμα και όλους τους Αμοργιανούς που με την υποστήριξη τους έχουν καταστήσει το νησί μας σταθερό σταθμό των Αθλητικών Μονοπατιών».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − seventeen =

Exit mobile version