Αρχική ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αλβανία: Εβδομάδα αφιερωμένη στον Ελληνικό πολιτισμό (video)

Αλβανία: Εβδομάδα αφιερωμένη στον Ελληνικό πολιτισμό (video)

alvania-ellada-politismos

Στη γειτονική Αλβανία, υπάρχει μια πρωτοβουλία από την αλβανική κυβέρνηση, με όνομα “Η Αλβανία καλωσορίζει/υποδέχεται τον κόσμο“. Στα πλαίσια αυτής της οργάνωσης, διοργανώνονται κάποιες διαπολιτισμικές εβδομάδες, αφιερωμένες κάθε φορά σε διαφορετικά κράτη.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με άλλα κράτη, ώστε ο κόσμος να πάρει μια γεύση από άλλα μέρη και πολιτισμούς.

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Γαλλία, αυτή η εβδομάδα (22-29 Μαΐου) είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό με εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις (Τίρανα, Φιέρ, Σκόδρα, Κορυτσά).

Η «εβδομάδα ελληνικού πολιτισμού» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, του Δήμου Τιράνων και του Αλβανικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Η συνεργασία επισφραγίστηκε με την παρουσία της υπουργού πολιτισμού, Λίτσας Μενδώνη στα Τίρανα για την έναρξη της εβδομάδας.

Οι εκδηλώσεις εγκαινιάστηκαν εχθές, Δευτέρα (24/5) στα Τίρανα και το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο και συμπεριλαμβάνει καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, γαστρονομικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − three =

Exit mobile version